18 C
Knokke-Heist

Fotografische revolutie: Rankin’s invloed op Dazed & Confused komt tot leven in België

Pionier van de modefotografie, Rankin, wordt geëerd in een opmerkelijke tentoonstelling die de grensverleggende decennia van het iconische tijdschrift Dazed & Confused belicht.

De invloedrijke Britse fotograaf Rankin krijgt een bijzondere tentoonstelling in het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist. De expositie, getiteld “Rankin: The Dazed Decades”, blikt terug op Rankins pionierswerk bij het wereldberoemde mode- en cultuurblad Dazed & Confused. Zijn gedurfde en visuele vernieuwingen brachten een revolutie teweeg in de modefotografie en jongerencultuur.

Rankin speelde een cruciale rol in de democratisering van de mode-industrie door het promoten van etnische minderheden en LGBTQIA+-modellen. Zijn werk zorgde voor een samensmelting van mode, muziek, film en cultuur, en gaf opkomende talenten de kans om op de cover van Dazed & Confused te schitteren.

De tentoonstelling, die dagelijks geopend is van 10 tot 18 uur, biedt bezoekers een unieke kans om Rankins onnavolgbare stijl en visie op fotografie van dichtbij te bewonderen. Zijn uitgebreide fotoarchief belicht niet alleen de maatschappelijke kwesties die in het blad aan bod kwamen, maar ook de sterren en bekende gezichten die de afgelopen dertig jaar de popcultuur domineerden.

Toegangsprijzen variëren van 10 euro voor volwassenen ouder dan 26 jaar tot gratis toegang voor jongeren onder de 18 jaar en leraren met een Lerarenkaart. Tickets kunnen eenvoudig worden besteld via de ticketwebshop van het Cultuurcentrum Scharpoord.

Als extra tip wordt bezoekers aangeraden hun bezoek te combineren met de happening INDISCIPLINE in Grand Casino Knokke. Met een INDISCIPLINE-ticket krijgen zij op zaterdag 1 april en zondag 2 april gratis toegang tot de foto-expo.

Het Cultuurcentrum Scharpoord is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een gratis, ruime parkeerplaats in de blauwe zone. Meer informatie is te verkrijgen via cc.ticket@knokke-heist.be of telefonisch op het nummer 050 630 430.

Mis deze unieke kans niet om de impact van Rankins baanbrekende werk op de mode- en cultuurwereld te ontdekken. Wie weet welke verrassende inzichten u opdoet tijdens uw bezoek aan “Rankin: The Dazed Decades”?

De tentoonstelling belooft een fascinerende reis door de wereld van Rankin en Dazed & Confused. Wat zullen bezoekers ontdekken in dit unieke fotografische avontuur?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen