HomeKnokke-HeistIedereen lijkt het erover eens... terrassen open met Pasen

Iedereen lijkt het erover eens… terrassen open met Pasen

Eind maart mogen als het aan heel wat Vlaamse politieke partijen ligt en als de coronacijfers het toelaten, de terrassen weer open. Met afstand tussen de tafels natuurlijk, en een beperkt aantal gasten per tafel en per terras. Ondernemers zijn blij dat er weer wat mag, maar nog niet overtuigd van de plannen.

De coronacijfers zijn nog steeds niet goed, ze lijken opnieuw te stijgen op een hoog plateau. Toch pleit N-VA voorzitter Bart De Wever ervoor om de terrassen te laten opengaan voor de paasvakantie. “We moeten daar toch het ventiel trachten open te doen”, zei hij in ‘De zevende dag’. “Ik zie het echt niet zitten dat de horeca dicht moet blijven, want daardoor komt er een grote druk op de parken, de domeinen en de kust. Ik zie nu zelfs mensen op meubilair van gesloten terrassen zitten, de politie moet ze overal wegjagen, en er is nergens sanitair.”

En dus vindt De Wever het tijd om de terrassen opnieuw te openen. Ook partijgenoot Jan Jambon hield datzelfde pleidooi bij VTM Nieuws. “Ik hoop dat er verandering in komt, zeker als het weer goed wordt. Ik heb dat al verdedigd tijdens het vorige Overlegcomité.” Volgens Jambon geven heel wat burgemeesters aan dat ze het nodig hebben omdat het anders te moeilijk wordt voor de politie. “Horeca-uitbaters kunnen er voor zorgen dat het conform de maatregelen gebeurt. Als die terrassen niet open zijn, gaan de mensen alcohol kopen in de supermarkt en zitten om niet ontsmette bankjes en de politie, die kan niet overal tegelijkertijd zijn”, klinkt het nog.

Graag, als het van de kustburgemeesters afhangt. Om voldoende spreiding te voorzien tijdens zonnige drukke dagen, hoopt men aan zee dat terrassen en strandbars opnieuw open mogen tegen Pasen. De komende dagen gaat voorzitter (?) Dirk De fauw (CD&V) op vraag van zijn collega’s een oproep formuleren aan het Overlegcomité.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers