HomeSportIedereen "WK"

Iedereen “WK”

Knokke-Heist is van 18 tot en met 22 september 2021 gaststad voor de start van het WK tijdrijden. Tenzij corona roet in het eten gooit, een unieke kans om de snelste dames en heren op de fiets aan het werk te zien in onze gemeente. Het gemeentebestuur deed een oproep aan de lokale sportverenigingen om acties op te zetten die dit WK extra onder de aandacht zullen brengen. 5 creatieve voorstellen werden weerhouden en kunnen op een projectsubsidie rekenen. De Sportdienst stelt ze in de komende weken en maanden nog uitgebreid aan je voor, maar licht hier al een tipje van de sluier op.  

De leden van de lokale wielerclub de KletseKieten kwamen na meerdere brainstormsessies niet van een kale reis thuis. In navolging van de zangstonden voor en door de Rode Duivels willen zij een WK-lied en bijhorende videoclip maken om zo de ambities van onze nationale tijdrijdploeg kracht bij te zetten.  

Watersportclub Anemos wil in mei verrassen met een alternatief WK over 300 m waarbij een mountainbiker op het strand het tegen de tijd opneemt tegen een surfer in het water.  

Cycling Figaro 25 pakt begin juli uit met hun ‘WK hap en trap’: een internationale, culinaire quizfietstocht die doorheen 100 jaar wereldkampioenschappen fietst.  

Wielerclub De Jumpers organiseert begin augustus dan weer een rit op het WK- parcours die opgeluisterd zal worden door de deelname van allerlei wielerkampioenen uit verschillende wielerdisciplines.  

Met het WK Belletax tijdrijden wil de lokale basketbalclub begin september met een knipoog naar wijlen Jeugdclub De Beurze één van de toeristische toppers van onze badstad een hoogdag laten beleven.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers