23.7 C
Knokke-Heist

Ierse massahysterie op Saint-Patrick’s Party in Tracks & Tr@vellers

Op vrijdag 17 maart 2023 is het weer zover, Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador vieren hun nationale feestdag ter ere van Saint-Patrick. Wereldwijd groeit het aantal mensen dat deze dag uitbundig viert elk jaar, zo ook in het praat- en muziekcafé Tracks & Tr@vellers op het Maurice Lippenplein in Knokke-Heist.

In dit café laat kroegbaas Peter O’ Franssens elk jaar extra vaten Guinness aanrukken en wordt er luidop meegebruld met Ierse evergreens. Maar dit jaar pakt Tracks & Tr@vellers op zaterdag 18 maart om 20.30 uur groots uit met een Saint-Patrick’s Party inclusief live optreden van de spraakmakende folkgroep Donder in ‘t Hooi. Na 2 jaar corona-uitstel viert de West-Vlaamse groep eindelijk hun 25ste verjaardag met een exclusief Celtic concert met Ierse traditionals in eigen bewerking en een mix van bekende nummers in Ierse covers.

Deze avond wordt een unieke kans om te genieten van een afwisselende sound van zo’n 18-tal instrumenten bespeeld door de 6 eigenzinnige muzikanten. Verantwoordelijk voor deze onweerstaanbare collectieve primitieve Ierse stepdance tot in de vroege uurtjes zijn onder andere Hilde De Ketelaere (Heist), Mieke Van Loo (Moerkerke), Johan De Waele (Moerkerke), Dave Aarnouts (Koolkerke), Matthias Rosseel (Loppem) en Elias Bouckaert (Aalter).

Het belooft een avond vol Ierse massahysterie te worden waarbij zelfs de meest stijve harken aan de toog met hun onderste ledematen beginnen mee te stampen en in trance geraken. De dresscode voor deze avond is sober zwart met een fris vleugje Iers groen.

Mis deze unieke kans niet om te genieten van een onvergetelijke Saint-Patrick’s Party met live optreden van nog eens Donder in ‘t Hooi en een unieke kans om de Ierse massahysterie te ervaren.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen