19.5 C
Knokke-Heist

IJsberen trotseren kou voor spectaculaire Paasduik bij Surfers Paradise

Het nieuwe watersportseizoen wordt op 2 april 2023 geopend met een traditionele Paasduik bij Surfers Paradise. Dappere ijsberen worden uitgedaagd om het 7 graden koude zeewater te trotseren na een openlucht yogasessie en gezamenlijke opwarming.

Het is weer die tijd van het jaar waarop ijsberen en watersportliefhebbers zich verzamelen bij Surfers Paradise om het nieuwe seizoen in te luiden. Dit jaar vindt de jaarlijkse Paasduik plaats op zondag 2 april 2023. Het evenement biedt een gratis openlucht yogasessie om 10 uur, waar deelnemers zich mentaal en fysiek kunnen voorbereiden op de uitdaging die hen te wachten staat. Om 11 uur volgt een gezamenlijke opwarming, waarna het hoogtepunt van de dag plaatsvindt: de duik in het kille zeewater.

Met een voorspelde luchttemperatuur van slechts 7-8 graden, een ijzige noorderwind en een redelijke golfslag, belooft deze editie een waar spektakel te worden voor de echte onverschrokken Flandriens. De deelname aan het evenement is gratis, en er wordt een grote opkomst verwacht van zowel ervaren ijsberen als nieuwsgierige nieuwkomers die de kou willen trotseren.

De Paasduik bij Surfers Paradise is inmiddels uitgegroeid tot een ware traditie en trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers en deelnemers. Het evenement is niet alleen een test van fysieke en mentale veerkracht, maar brengt ook mensen van alle leeftijden en achtergronden samen om een unieke en opwindende ervaring te delen.

Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan het milieu, met een focus op duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk van het evenement. Surfers Paradise zet zich in om de bewustwording van milieubescherming te vergroten en een voorbeeld te zijn voor andere watersportevenementen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen