18.3 C
Knokke-Heist

Illegale hazenjacht: hond in beslag genomen

In een spraakmakende actie heeft de politievan de gemeente Sluis een hond in beslag genomen die mogelijk werd ingezet voor illegale hazenjacht. Het dier werd aangetroffen in een veld door enkele echte jagers en volgens de politie was het verplicht om hazen te vangen en van deze jacht werden filmpjes gemaakt waarop onderling gegokt werd. De hond is nu veilig in het asiel en wordt verzorgd.

De strijd tegen illegale jacht is een voortdurende strijd voor de politie. Maar deze keer werd er een belangrijke slag geslagen toen een hond werd onderschept die werd ingezet voor illegale hazenjacht.

Volgens de wijkagent van de gemeente Sluis werd het dier in beslag genomen nadat het werd aangetroffen door enkele echte jagers in een veld. De hond was verplicht om hazen te vangen en van deze jacht werden filmpjes gemaakt waarop onderling gegokt werd. De politie heeft het dier in beslag genomen en naar het asiel gebracht waar het nu veilig wordt verzorgd.

De politie neemt haar verantwoordelijkheid ten aanzien van de bescherming van dieren serieus en zal niet aarzelen om hard op te treden tegen degenen die zich schuldig maken aan illegale jacht. Laten we hopen dat deze actie zal bijdragen aan de vermindering van illegale jacht in de regio.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen