zaterdag, april 13, 2024
HomeCultuurIn de Miroir: Een Toneelstuk vol Emotie en Geschiedenis

In de Miroir: Een Toneelstuk vol Emotie en Geschiedenis

Op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 maart 2024, telkens om 20u stipt, brengt het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist het meeslepende toneelstuk ‘In de Miroir’ tot leven in het Cultuurcentrum Scharpoord. Dit stuk, geschreven door Roland Delannoy en bewerkt door Marc Ketels, staat onder de bekwame regie van Marc Vandendriessche. Het belooft een avond vol emotie en nostalgie te worden, waarin de rijke geschiedenis van Knokke-Heist en de veerkracht van haar mensen centraal staan.

De essentie van ‘In de Miroir’

‘In de Miroir’ is geen gewoon toneelstuk. Het is een tragikomedie die de volheid van het menselijk bestaan omarmt. Met een mengeling van vreugde, plezier, liefde, haat, jaloezie, trouw, verraad, brutaliteit, tederheid, en ontroering biedt het stuk een diepgaande kijk op de complexiteit van het menselijke hart. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog in een volks café in Knokke-Heist, waar de dagelijkse strijd om het bestaan en de onverwachte momenten van geluk naast elkaar bestaan.

Een rijk palet aan personages

De personages van ‘In de Miroir’ zijn even divers als het leven zelf. Van de café-uitbaters Mon en Martha en hun dochter Geneviève, tot de vaste klant en leraar Dré en de Duitse luitenant Dieter von Herzengute, elk personage brengt zijn eigen verhaal en emoties mee, waardoor het stuk een rijke tapestrie van menselijke ervaringen weeft.

De magie van toneel

Regisseur Marc Vandendriessche, met een rijke toneelervaring onder de regie van diverse bekende namen, brengt zijn passie en kennis over op de planken. Het is zijn eerste regie voor het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist, en het belooft een productie te worden die nog lang zal nazinderen in de harten van het publiek.

Een bijzondere viering

Op zaterdag 23 maart wordt tevens het zilveren toneeljubileum van Steve Poppe gevierd, een acteur die niet alleen op de planken staat, maar ook achter de schermen een onmisbare kracht is voor het gezelschap. Met 25 jaar aan herinneringen en ervaringen deelt Steve een uniek perspectief op het leven in het theater en de gemeenschap die het ondersteunt.

Praktische informatie

Voor wie deze onvergetelijke voorstellingen niet wil missen, zijn kaarten verkrijgbaar via diverse kanalen, waaronder de website www.ktkh.be en bij de leden van het gezelschap. Het is een unieke kans om deel uit te maken van een avond die niet alleen entertainend is, maar ook een diepere kijk biedt op de menselijke natuur en de geschiedenis van Knokke-Heist.

‘In de Miroir’ is een herinnering aan de kracht van gemeenschap en de onverwoestbare menselijke geest. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een stuk lokale geschiedenis, verteld door de stemmen van haar eigen mensen.