vrijdag, mei 24, 2024
HomeHaven / ZeebruggeIn de strijd tegen kansarmoede: Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding voor schoolreis

In de strijd tegen kansarmoede: Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding voor schoolreis

In tijden van groeiende kansarmoede speelt onderwijs een sleutelrol. Het biedt jongeren de mogelijkheid om hun horizon te verbreden, ongeacht hun financiële achtergrond. Een opmerkelijk initiatief dat deze visie ondersteunt, is de crowdfunding-campagne van Havenschool VTI Zeebrugge. Deze campagne streeft ernaar 57 leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te laten ervaren. Deze reis is niet zomaar een uitstapje; het is een fundamentele stap in de maatschappelijke vorming van deze jongeren en het creëren van blijvende herinneringen, ondanks financiële hindernissen.

Een investering in de toekomst

De studenten van Havenschool VTI Zeebrugge zijn toekomstige vakmensen in diverse essentiële sectoren, zoals elektriciteit, loodgieterij, schrijnwerk, transport en zorg. Door bij te dragen aan deze campagne ondersteunt u niet alleen individuele studenten, maar investeert u ook in de toekomst van deze cruciale beroepen. Het initiatief benadrukt het belang van gemeenschappelijke ondersteuning en de impact van collectieve actie.

Meer dan alleen geld inzamelen

De betrokkenheid bij de crowdfunding gaat verder dan financiële steun. De school organiseert meerdere activiteiten om fondsen te werven, waaronder een carwash, snoepzakjesverkoop en spaghettisaus take-away. Deze evenementen dienen niet alleen als inzamelingsacties maar versterken ook de band tussen de school en de gemeenschap. Door deel te nemen aan deze activiteiten toont de gemeenschap hun steun en verbondenheid met de school en haar studenten.

Oproep tot actie

Jasmine Pröckl, de drijvende kracht achter deze campagne, roept iedereen op om bij te dragen en het woord te verspreiden. “Elke bijdrage, hoe klein ook, is waardevol en maakt een echt verschil,” stelt Pröckl. Zij moedigt aan tot deelname via sociale media en persoonlijke netwerken, zodat de boodschap zo breed mogelijk verspreid wordt.

Voor meer informatie over hoe u kunt bijdragen, kunt u contact opnemen via Jasmine.Prockl@vtizeebrugge.be.