dinsdag, september 22, 2020
Home Zwinregio Zeebrugge In totaal werden zondag een tiental transmigranten opgepakt

In totaal werden zondag een tiental transmigranten opgepakt

De Lokale Politie organiseerde afgelopen zondag een actie gericht op de aanwezigheid van transmigranten in Zeebrugge. Hierbij werden 30 agenten van het Brugse korps ingezet.

Zo’n 15 collega’s van de Federale Politie (scheepvaart, spoorweg, droneteam, hondenpatrouille) zorgden voor de nodige ondersteuning.

De actie kwam er nadat er de jongste tijd weer meer meldingen binnenliepen over de aanwezigheid van transmigranten op verschillende plaatsen in de Brugse badstad. Vooral ter hoogte van het station was er sprake van enige overlast en beginnende tentenkampen.

De ontruimingsactie startte in een bosje nabij het station van Zeebrugge Dorp, waar inderdaad enkele recente kampplaatsen werden ontdekt. Terwijl één politieteam het hele kamp opruimde, screenden collega’s de ruime omgeving, waaronder de bekende hotspots in Zeebrugge.

In totaal werd volgen Focus-WTV een tiental transmigranten opgepakt. De transmigranten die werden meegenomen voor verhoor in het Politiehuis, zijn vermoedelijk afkomstig uit Noord-Afrika. Dienst Vreemdelingenzaken beslist later wat met hen moet gebeuren. Een aantal van hen werd intussen al overgebracht naar een gesloten opvangcentrum met het oog op een gedwongen uitwijzing. Bekijk de reportage vanavond op Focus TV.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De ochtend start nog met nevel en mist. Tijdens de voormiddag trekt het ochtendgrijs op en het wordt vervolgens overwegend zonnig. Matig...

Yoga kan voortaan op dinsdagmiddag

Yoga op dinsdag van 12.30 tot 14 uur. Zin om tijdens je lunchbreak te ontspannen en aan je houding te werken? Dan...

Besmettingen in de Zwinregio stijgen snel

Dit weekend overschreed België de grens van 100.000 besmettingen. Sinds het begin van de coronacrisis telde ons land...

Ticketverkoop gestart voor foto-expo van Anton Corbijn

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt van 27 september t/m 10 januari 2021 iconische portretfotografie en modecultuur van Anton Corbijn. In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker beelden...

Recente reactie van onze lezers