woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistInfomarkt Over Nieuwe Bedrijventerreinen en Stadion Cercle Brugge

Infomarkt Over Nieuwe Bedrijventerreinen en Stadion Cercle Brugge

Op donderdag 1 februari 2024 wordt een informatieve bijeenkomst gehouden voor belanghebbenden en geïnteresseerden over de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen in de economische subregio Brugge en de locatie voor het nieuwe stadion van Cercle Brugge. Deze infomarkt vindt plaats in het AGSO-gebouw in het bedrijvenpark ’t Walletje 104 in Westkapelle, tussen 16.00 en 20.00 uur.

Ontwikkeling van Bedrijventerreinen

Achtergrond en Doelstellingen

De provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met verschillende gemeenten, waaronder Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke, is bezig met de opstelling van een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP). Het doel van dit plan is om nieuwe locaties te identificeren voor bedrijventerreinen in deze subregio. Deze ontwikkeling omvat onder andere een vijfde fase in ’t Walletje in Westkapelle.

Belangrijke Data en Processen

De start- en procesnota van het PRUP is op 30 november 2023 goedgekeurd door de deputatie van de provincie West-Vlaanderen. Hiermee is een periode van publieke raadpleging ingegaan, waarin burgers hun ideeën en opmerkingen over het plan kunnen indienen. Deze raadpleging loopt tot en met vrijdag 8 maart 2024.

Nieuw Stadion voor Cercle Brugge

Een ander significant onderdeel van de plannen in de regio is de locatiebepaling voor het nieuwe stadion van voetbalclub Cercle Brugge. Dit stadion is gepland in de zone van de Blankenbergsesteenweg in Brugge.

Inschrijving en Meer Informatie

Belangstellenden worden aangemoedigd zich in te schrijven voor deze informatieve markt. Voor meer details over de ontwikkeling van bedrijventerreinen en het nieuwe stadion, en voor inschrijvingen, kan men terecht op de website van de provincie West-Vlaanderen, onder de sectie ‘PRUP Bedrijvigheid economische subregio Brugge’.