15 C
Knokke-Heist

Informatiebeurs Levenseinde in Westkapelle Belicht Euthanasie, Orgaandonatie en Palliatieve Zorg

Op 13 april 2023 biedt de kerk van Westkapelle een informatiebeurs aan over levenseinde en gerelateerde onderwerpen. Bezoekers kunnen bij verschillende infostanden terecht voor deskundig advies en lezingen bijwonen van experts op het gebied van euthanasie, orgaandonatie en palliatieve zorg.

In de Sint-Niklaaszaal van de kerk van Westkapelle vindt op 13 april 2023 vanaf 16 uur de informatiebeurs Wegwijs in Levenseinde plaats. Deze beurs is bedoeld om bezoekers te informeren over belangrijke aspecten rondom het levenseinde, zoals euthanasie, orgaandonatie, lichaam schenken aan de wetenschap, palliatieve zorg, begrafenissen en erfenisrecht. De toegang is gratis.

Tijdens de infobeurs, die duurt van 16 tot 18.30 uur, kunnen bezoekers met hun persoonlijke vragen terecht bij deskundigen van verschillende organisaties zoals huisvandeMens, LEIF (Levenseinde Informatieforum) West-Vlaanderen, Heidehuis vzw en Notarissen Moeykens & Vanquathem. Er zullen ook lezingen zijn van 19 tot 21 uur. De eerste lezing wordt verzorgd door Britt Finaut, consulent huisvandeMens en LEIF-consulent, over levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen. Finaut zal onder andere misverstanden rondom wilsverklaringen uit de weg ruimen en het belang benadrukken van open communicatie met naasten en artsen.

De tweede lezing wordt gegeven door LEIF-arts Luc Huyghe. Hij zal zijn ervaringen delen met betrekking tot euthanasie en dieper ingaan op vragen rondom deze gevoelige kwestie. Huyghe benadrukt dat ieder proces uniek is en bespreekt of de vraag naar euthanasie binnen de wetgeving kan worden begeleid.

Bezoekers hoeven zich niet in te schrijven voor de infobeurs, maar dienen wel te reserveren voor de lezingen. Dit kan via brugge@deMens.nu of telefonisch via 050 33 59 75.

Wat zijn de meest voorkomende misverstanden rondom wilsverklaringen en hoe kunnen we die uit de weg ruimen? Kom naar de lezing van Britt Finaut en ontdek het zelf!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen