15 C
Knokke-Heist

Innovatieve Boekenruilkastje van Thijs Draait de Bladzijde Om in Knokke-Heist

In een ongewone zet om lezen te bevorderen, heeft Thijs Lust uit Knokke-Heist een normaal kastje getransformeerd tot een boekenruilkastje. Dit schitterende initiatief bevindt zich aan zijn oprit, een open uitnodiging voor literatuurliefhebbers om boeken te ruilen of te doneren.

Nathalie Deetens, Lust’s buurvrouw, heeft ook plannen om een soortgelijk project te starten, wat aantoont dat de trend vaste voet aan de grond krijgt in de buurt.

Lust stelt echter enkele regels om de integriteit van het project te behouden: boeken worden geruild of geschonken, niet zomaar genomen. Versleten boeken, oude tijdschriften en boeken om te verkopen zijn niet toegestaan, om de kwaliteit van de beschikbare lectuur te waarborgen.

Boekenruilkastjes, of “little free libraries”, zijn privé-initiatieven die een wereldwijde impact hebben gecreëerd. Het concept, bedacht door Littlefreelibrary.org, is eenvoudig maar effectief: neem een boek, laat een boek achter. Het heeft in tien jaar tijd een golf van navolging gevonden in meer dan 90 landen. Het resultaat? 80.000 mini-bibliotheken en miljoenen geruilde boeken.

Het succes van dit concept ligt in zijn eenvoud. Het biedt een laagdrempelige manier om toegang te krijgen tot literatuur, ongeacht leeftijd, inkomen of locatie. Het bevordert bovendien de gemeenschapszin en de circulaire economie.

Thijs Lust’s boekenruilkastje bevindt zich op Noordhinder 6, Heist. Zou dit de eerste stap kunnen zijn naar een literaire revolutie in Knokke-Heist? En kunnen we binnenkort meer mini-bibliotheken verwachten die in de stad verschijnen, waardoor inwoners gemakkelijk en gratis toegang hebben tot een wereld van verhalen?

Blijf op de hoogte via onze krant om dit spannende nieuwe hoofdstuk in de literaire wereld van Knokke-Heist te volgen…

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen