15 C
Knokke-Heist

Innovatieve eDock Test in Knokke-Heist

De toekomst van stedelijk vervoer wordt vandaag geschreven in Knokke-Heist. In een nieuwe ontwikkeling kondigde het gemeentebestuur vandaag aan dat het Cultuurcentrum Scharpoord gastheer zal zijn van een eDock-laadstation voor elektrische fietsen en steps.

Het 3-maanden durende testproject zal onderzoeken of het unieke aanbod van oplaad- en beveiligingsdiensten voor elektrische fietsen een meerwaarde biedt voor de gemeenschap. Met de installatie van het eDock laadstation toont Knokke-Heist opnieuw haar inzet voor de steeds groeiende cultuur van elektrisch fietsen.

Fietsen is niet enkel een manier van reizen, het is een ontdekkingsreis naar vrijheid, gezondheid en respect voor onze planeet.

Sportschepen Jan Morbee

Het eDock laadstation, dat gebruik maakt van een mobiele app, biedt de mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden en te beveiligen tegen diefstal. Dit is een waardevolle functie gezien de toenemende populariteit van elektrische fietsen als vervoersmiddel, die helaas ook de aandacht van dieven trekt. Meer informatie over eDock is te vinden op hun website: www.edock.be/nl/.

Cultuurcentrum Scharpoord, de gastheer van het eDock, is een logische keuze. Het centrum trekt veel bezoekers die vaak meerdere uren blijven, bijvoorbeeld om te genieten van de populaire fototentoonstelling “Rankin – The Dazed Decades” of om zich te nestelen in het gezellige Cafécultuur voor een drankje en een snack.

De introductie van het eDock testproject is slechts de laatste in een reeks initiatieven van Knokke-Heist om zich te profileren als een fietsvriendelijke en duurzame gemeente. De gemeente heeft onlangs de derde fase van ‘t Walletje afgerond, wat een belangrijke fietsroute tussen Westkapelle en het centrum van Knokke heeft opgeleverd. Dit eDock testproject is een onderdeel van het bredere Masterplan Fiets van de gemeente.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen