Home Knokke-Heist Internationale Vogeltrekdagen: Een Unieke Kans om de Natuur op Haar Puurst te...

Internationale Vogeltrekdagen: Een Unieke Kans om de Natuur op Haar Puurst te Ervaren

0
57

De Magie van de Vogeltrek

Elk jaar, rond april en mei, wordt het Zwin Natuur Park een cruciaal tussenstation voor duizenden vogels die terugkeren naar hun noordelijke broedgebieden na een winter in warmere oorden. Dit fenomeen biedt een fascinerende blik op de natuurlijke cyclus van het leven, waarbij het Zwin een gastvrije haven biedt aan diverse vogelsoorten.

De Rol van Insecten in de Vogeltrek

De focus van de Internationale Vogeltrekdagen dit jaar ligt op de impact van insecten op de trekvogelpopulaties. Het is algemeen bekend dat insecten een vitaal onderdeel vormen van het dieet van vele vogels, vooral tijdens lange trektochten waarbij energie van cruciaal belang is. Echter, de afname van insectenpopulaties wereldwijd vormt een ernstige bedreiging voor de overlevingskansen van trekvogels.

Een Weekend van Educatieve Ontdekkingen

Tijdens het weekend van 11 en 12 mei vervangt het Zwin de reguliere weekendwandelingen door speciale vogeltrekwandelingen. Bezoekers krijgen de kans om te leren over de herkomst van de vogels, hun bestemmingen en het belang van hun tussenstops. Deze wandelingen bieden een unieke kans om direct te leren van ervaren gidsen en om de vogels in hun natuurlijke habitat te observeren.

Praktische Informatie

Voor deze speciale dagen geldt een entreeprijs van €15 voor volwassenen, die aan de kassa €17 wordt. Kinderen kunnen voor €7 genieten van dit educatieve uitje, terwijl abonnees gratis toegang hebben. Gezien de populariteit van het evenement, wordt aangeraden om vooraf online te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

NO COMMENTS