Home Knokke-Heist Inwoners en tweede verblijvers besteden nu al half miljoen euro bij lokale...

Inwoners en tweede verblijvers besteden nu al half miljoen euro bij lokale handelaars

Sinds 12 oktober 2020 kunnen inwoners en tweedeverblijvers met hun gemeentelijke waardebon zaken aankopen bij een 600-tal deelnemende lokale handelaars. En dat doen ze blijkbaar massaal. In de eerste week is er in de badplaats al een bedrag van 500 000 euro gespendeerd. De meeste uitgaven gebeuren in schoenwinkels, modeboetieks en bij slagers-traiteurs. Heel wat handelszaken pakken trouwens uit met leuke extraatjes als je betaalt met de waardebonkaart. De waardebonactie loopt nog tot 6 december 2020, zodat ook Sinterklaas (en misschien ook de Kerstman als hij vooruitziend is) de kinderen extra kan verwennen.   

Puntenkaart omgezet in betaalkaart 

Sinds 12 oktober is de roze digitale waardebonkaart waarmee inwoners en tweedeverblijvers hun punten bijeensprokkelden, elektronisch omgezet in een functionele betaalkaart. Het tegoed van de waardebon is met andere woorden automatisch gestort op dezelfde kaart of QR-code waarmee je de afgelopen maanden gespaard hebt zodat je bij het gemeentebestuur geen andere kaart hoeft aan te vragen of op te halen.  

Cashflow van handelaars komt niet in het gedrang 

Bij aankoop van een product scant de winkelier met een gsm of tablet de QR-code van de kaart in en trekt de aankoopsom van het bedrag op de waardebon af. De klant kan eveneens elektronisch het saldo op zijn/haar kaart controleren of een overzicht van de voorbije transacties bekijken. De dienst Financiën van het gemeentebestuur volgt de betalingen bij de handelaars nauwgezet op en zorgt dat het geld telkens binnen de 2 weken op hun rekening wordt gestort. Zo komt de cashflow van onze ondernemers die het in deze coronaperiode al moeilijk genoeg hebben, niet in het gedrang.  

Shoppen met de herfstshuttle 

Om het de shoppers nog gemakkelijker te maken, is er een gratis shuttledienst die rondtoert in de gouden shoppingdriehoek van Lippens-, Dumortier- en Kustlaan. In de herfst- en winterperiode zijn de elektrische citymobielen vervangen door gesloten exemplaren die regen- en windbestendig zijn. En voor wie het nog niet mocht weten: de winkels in Knokke-Heist zijn het hele jaar door ook op zon- en feestdagen geopend! 

2 REACTIES

  1. Door de Corona-beperkingen zijn de horecazaken gesloten.
    Kan de KH-betaalkaart eventueel nog gebruikt worden in de horecazaken na 6 december, als de restaurants terug kunnen opengaan ????

  2. Naar het schijnt zoekt het schepencollege naar bijkomende maatregelen om de horecasector te steunen maar dat is niet zo eenvoudig.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Vissers kijken uit naar meer “tong” in 2021

De kans is de reëel dat onze vissers volgend jaar meer tong mogen vangen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits...

Recente reactie van onze lezers