Home Zwinregio Zeebrugge Inwoners van Zeebrugge willen actie vanuit de Federale en Lokale Overheid

Inwoners van Zeebrugge willen actie vanuit de Federale en Lokale Overheid

Het lijkt stilaan uit de hand te lopen in Zeebrugge. Ondanks het slechtere weer blijven heel wat transmigranten naar het havendorp afzakken. De afgelopen uren kreeg onze redactie heel wat meldingen binnen van inbraken die door de inwoners werden doorgegeven aan de Lokale- en federale (zeevaart) politie. Volgens Zeebruggenaar  Steven Jacobs gooide men zelfs de achterruit van z’n personenwagen in.

Gisteren spuwden een aantal transmigranten in het gezicht van inwoners toen men hen aansprak van de geparkeerde wagens te blijven. In corona-tijden kan dit wel tellen. Verder kreeg de Politie via de BIN Zeebrugge de afgelopen uren ook meldingen van illegale vluchtelingen die tuinen, garages, en  tuinhuisjes binnendringen.

Ravage op één van de zeilboten in de Zeebrugse jachthaven

Daarnaast waren er dit weekend ook inbraken zowel in huizen als in boten. “Zeer triest dit, zegt Charlene Lagast. Wij zeilers steken al onze centen hier in onze boot in de hoop dat hij er veilig ligt. Wij waren eerder onze sleutel kwijt en hadden zelf moeten inbreken en dit ging al zeer moeizaam. Wat moeten zij dan allemaal niet hebben geprobeerd? Voor alle duidelijkheid het zou dus niet bij 1 zeilboot gebleven zijn.. echt gestoord.. je bent nergens nog gerust in.. blijf van ander mans gerief af zeg ik dan”, besluit Charlene Lagast op de Facebook pagina Zeebrugge scherp.

“Ik las vandaag met stijgende verontwaardiging en plaatsvervangende verdriet deze stortvloed aan berichtjes van inbraken en geweld, schrijft Nele Caus. Als gemeenteraadslid laat ik zeker niet na om dit ook wederom aan te kaarten, en op gepaste maatregelen aan te blijven dringen… Dit is niet meer normaal”, besluit het Brugse Gemeenteraadslid.

9 REACTIES

 1. Dat spelletje van vandalisme door transmigranten is al ettelijke maanden aan de gang. Wanneer zal nu eigenlijk eens actie tegen deze vernielzucht worden ondernomen of mag iedereen hier zomaar zijn gang gaan? De politie zou er machteloos tegenover staan. Hebben we ze alleen nodig om processen verbaal op te stellen of om het verkeer te regelen? Je moet het maar tegenkomen dat je je zeilboot of wagen terugvind omgebouwd tot schroothoop.

 2. HULP aan illegalen strafbaar stellen zo simpel is dat. Men mag meeuwen toch ook niet voeden.

  • Ofwel precies die mensen helpen zodat ze niet moeten stelen om te overleven. Mensen vergelijken met meeuwen zegt veel over het respect dat je hebt voor mensen wie ze ook zijn . Nooit de oorlog en de bezetting meegemaakt zeker ?

   • Die mensen hebben hier niks te zoeken. Ze willen zelfs geen asiel aanvragen, ze willen alleen naar Engeland.
    Ze veroorzaken niks dan overlast. Ze moeten worden aangehouden, opgesloten en terug worden gestuurd van waar ze komen.

    • Die mensen vragen niet om hier te blijven .Spijtig dat wij ze niet kunnen helpen om naar Engeland te gaan .Liever dan dat ze creperen in een vriescontainer ! of in zee verdrinken !

 3. Ik lees zonet in de krant dat een betrapte “transmigrant” (lees: illegaal) voor de zeventiende keer ! aangehouden werd. Wie ridiculiseert hier wie? Politiediensten, rechtbanken … wat is de kostprijs van dit alles?
  Dit wordt te gek.

 4. Op de manier waarop de federale overheid de verwijdering van illegalen in België organiseert vraagt men er om dat benadeelde en geïntimideerde inwoners zich zelf organiseren in een burgerwacht.
  De federale overheid samen met justitie zijn de hoofdverantwoordelijken.
  De politiecommissaris en burgemeester van Brugge kunnen dan wel toeteren , zij wonen niet ter plaatse en hebben geen zicht op de dagdagelijkse werkelijke toestand.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Wat zal er vanaf dinsdag veranderen?

Je leest van alles op sociale media. Vandaar dat we de echte maatregelen nog eens op een rijtje zetten. Het Overlegcomité heeft beslist dat...

De jaarlijkse cijfers achter de Kneistikrant en de media in het algemeen

De Vlaamse Regulator voor de Media, de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, publiceert vandaag het rapport ‘Mediaconcentratie in Vlaanderen 2020’. Het gaat...

GBS Het Anker bekroond met Verkeer op School-medaille

De gemeentelijke basisschool Het Anker uit Knokke-Heist werd onlangs door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning...

Fransman komt (brom) fietsen stelen in Knokke-Heist

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte afgelopen dagen een 25-jarige Fransman op voor verschillende bromfiets- en fietsdiefstallen in Knokke-Heist. Het politieteam kwam de verdachte ​begin...

Recente reactie van onze lezers