zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist

Iron Kid op 26 en 27 augustus

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus pakt de Sportdienst van Knokke-Heist in en rond Sportoase Duinenwater voor de 18de maal uit met de Iron Kid, hét zomerse sportgebeuren waar jongeren centraal staan. De Iron Kid wil 900 triatleten 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht!

Net zoals een echte triatlon bestaat de Iron Kid uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. Bij deze “Just 4 Fun”-formule worden de 3 disciplines afzonderlijk afgewerkt. Iedereen krijgt telkens ruim de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef.

De afstanden verschillen naargelang de leeftijd en de deelnemers worden onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën. De oudste deelnemers (9 – 12 jaar) bijten op vrijdagavond vanaf 18 uur de spits af. De 7- tot 9-jarigen gaan de zaterdagmorgen vanaf 9.30 uur aan de slag. De 3- tot 5-jarigen komen zaterdagnamiddag vanaf 13 uur aan de beurt, gevolgd door de 5- tot 7-jarigen.

Alle Iron Kids finishen op het grasplein tussen Sportoase en Lakeside, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een heuse Kids Plaza: een oase van ontspanning, spel en entertainment voor jong en oud. Op zaterdag zijn er voor de kids diverse workshops en springkastelen. Voor de ouders is er een gezellige aankomst met exotische vibes.

Vooraf inschrijven (€ 12,5) via sport.knokke-heist.be is noodzakelijk en mogelijk tot en met 31 juli of tot een categorie volzet is.

Info:
Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel: 00 32 (0)50 630 480
ironkid@knokke-heist.be 
sport.knokke-heist.be 
Klik hier voor meer informatie over de Iron Kid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen