18 C
Knokke-Heist

IRONMAN Triatlonfestival Raast door Knokke-Heist: Uitverkochte Races Brengen Wereldatleten naar Knokke-Heist

Na een afwezigheid van 11 jaar keert de IRONMAN-triatlon terug naar België, met een uitverkocht weekend vol sportieve festiviteiten in Knokke-Heist op 16 en 17 september 2023. Duizenden atleten uit de hele wereld zullen deelnemen aan de IRONMAN 5150 en IRONMAN 70.3, wat de internationale aandacht op deze Belgische kustgemeente vestigt.

Knokke-Heist maakt zich op voor een weekend vol triatlonfestiviteiten nu zowel de IRONMAN 5150 als de IRONMAN 70.3 officieel uitverkocht zijn. De races, die plaatsvinden op 16 en 17 september 2023, markeren de langverwachte terugkeer van de prestigieuze IRONMAN-triatlon naar België. Schepen van Sport Jan Morbee getuigt: “We zijn verheugd om na vijf jaar onderhandelingen de IRONMAN naar hier te halen.”

Deelnemers uit alle hoeken van de wereld zullen Knokke-Heist overspoelen tijdens het weekend, waarbij 98% van de deelnemers aan de IRONMAN 5150 afkomstig is uit Europa, waarvan 87% uit België. De zondagrace, de IRONMAN 70.3, trekt een nog diverser publiek, met atleten uit Venezuela, Costa Rica, Rwanda, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, India, Canada, Brazilië, Maleisië, Vietnam, Sri Lanka, Oceanië en Antarctica.

Beide races zullen atleten door de pittoreske landschappen van West-Vlaanderen leiden, langs het uitgestrekte strand van Knokke-Heist, het groene natuurreservaat Het Zwin en eindigend op de Zeedijk in Heist. Het zwemgedeelte in de Noordzee geeft het evenement een iconisch Belgisch karakter.

Knokke-Heist, hoewel kleiner in omvang dan andere IRONMAN-locaties, heeft een rijke triatloncultuur. De lokale IRONMAN Club Knokke-Heist telt maar liefst 100 leden die minstens één IRONMAN op hun palmares hebben staan. Het evenement bouwt voort op de successen van de Zwintriatlon, een jaarlijks evenement dat honderden triatleten naar de stad trekt.

Ondanks dat inschrijvingen voor de IRONMAN 5150 en IRONMAN 70.3 niet meer mogelijk zijn, worden toeschouwers aangemoedigd om massaal naar Knokke-Heist af te zakken op 16 en 17 september 2023. Triatlon draait om beleving, en de inwoners van Knokke-Heist staan klaar om hun favoriete atleten aan te moedigen tijdens dit historische sportevenement.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen