Home Zwinregio Zeebrugge Is een drama vermeden in Zeebrugge

Is een drama vermeden in Zeebrugge

Dat er steeds meer transmigranten nog voor de Brexit naar de UK willen is intussen duidelijk. Al weken staan sociale media vol van illegalen die worden gespot in onze regio van Knokke-Heist, Zeebrugge en Blankenberge. Allen op zoek naar het beloofde land. In de Zeebrugse haven zijn zaterdag zo’n vijftien transmigranten uit een koelcontainer gered. Dat heeft burgemeester Dirk De fauw (CD&V) maandagavond gezegd in de gemeenteraad van Brugge. De groep transmigranten werd opgemerkt door een noodsignaal afkomstig van een gsm in de container. “Een drama zoals in Essex kon worden vermeden”, aldus De fauw.

Vorig jaar werd in oktober in Essex, in Engeland, een container met 39 dode Vietnamezen aangetroffen. De koelcontainer was toen via de haven van Zeebrugge in Essex geraakt.

2 REACTIES

  1. Hopelijk gebeuren er geen dergelijke drama’s, niemand zou op dergelijke intrieste manier mogen sterven, maar ik vrees bij een mogelijk dergelijk geval zoals gebeurd in Essex dat onze mensen terug kop-van- jut zullen zijn.
    Zie wat er gebeurd na ’t dodelijk schietincident met het meisje Mawda, de ouders zijn toch zelf in het busje gestapt wetende welk risico ze namen ? hebben zelfs bij momenten het meisje voor het raam getoond op een ander plaats ?.. en maar jammeren dat de agenten de schuldigen zijn… agenten die wel opzij moesten springen voor het aanstormende busje…

    • Ik kan je alleen maar overschot van gelijk geven beste Keerlin. Ze wisten vooraf maar al te goed waar ze aan begonnen. Als je je met schurken inlaat die je tegen een bepaalde prijs onwettelijk naar het Verenigd Koninkrijk willen brengen weet je waar je aan begint. Die agent heeft zeker dat kindje niet met opzet neergeschoten maar ook zijn leven is zo goed als een hel geworden. Hoeveel slapeloze nachten zou hij al niet gekend hebben. Gelukkig hebben ze die vijftien mensen nog juist op tijd uit de koelwagen kunnen halen of er speelde zich opnieuw een drama af. Hopelijk ben ik mis maar ik vrees dat we dat in de toekomst nog zullen meemaken.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers