1.8 C
Knokke-Heist

Is uw Dams putwater gezond? Controleer geregeld!

Water dat u gebruikt om te drinken, te koken, af te wassen of te douchen mag niet besmet zijn en mag geen verontreinigde stoffen bevatten. Regenwater is niet geschikt voor consumptie, te douchen of te koken. Gebruikt u leiding- of kraantjeswater? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken.

Grondwaterputten zijn niet altijd voldoende beschermd tegen besmetting of verontreiniging. Denk bijvoorbeeld aan pesticiden, rioolwater, besmetting na een overstroming, een mesthoop, … De kwaliteit van het water kan ook verslechteren door stoffen die uit de natuurlijke bodem zelf komen. Zo is zelfs een klein probleem genoeg om uw putwater ongezond te maken door bacteriën of giftige stoffen. De gevolgen uiten zich soms op korte termijn door maagdarmproblemen of ze worden pas jaren laten opgemerkt.

Geregeld controleren

Er is geen levenslange garantie op de kwaliteit van uw putwater. Een analyse beschrijft enkel de kwaliteit op dat moment. Zeker bij ondiepe putten is een regelmatig controle aangewezen. Zelfs als het water volledig helder is, normaal smaakt of ruikt kan het vervuild zijn met bacteriën of chemische stoffen.

Als u niet op het openbare waternet kan aansluiten, heeft u jaarlijks recht op een gratis controle door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). U kunt altijd een betaalde controle aanvragen bij een erkend labo voor wateranalyse.

Vissersstraat 2A 8340Moerkerke (Damme)

050 28 87 68 milieu@damme.be

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen