zondag, april 14, 2024
HomeZoute.StyleIvan De Vadder verheldert de Belgische politiek in Scharpoord

Ivan De Vadder verheldert de Belgische politiek in Scharpoord

Op donderdag 30 november 2023, om 20 uur, biedt Scharpoord in Knokke-Heist het podium aan de gerenommeerde VRT-journalist Ivan De Vadder voor een diepgaande analyse van de Belgische politiek. Dit evenement, georganiseerd door Davidsfonds Knokke in samenwerking met Kneistse Cultuurkaart/Volksontwikkeling en Cultuursmakers Knokke-Heist, belooft een boeiende avond te worden voor politieke enthousiastelingen.

Over Ivan De Vadder Ivan De Vadder, geboren in 1964, staat bekend als een scherpzinnige politiek journalist en is een vaste analist bij VRT NWS. Met meer dan drie decennia ervaring in de journalistiek heeft hij een diepgaand inzicht in de Belgische politieke scene, vooral in de dynamiek van de Wetstraat in Brussel. De Vadder heeft zich gespecialiseerd in de kloof tussen politici en burgers, een kwestie die al sinds de beruchte ‘Zwarte Zondag’ in 1991 voor beroering zorgt.

Hoofdthema van de Avond De focus van de avond ligt op de voortdurende worsteling van Belgische politici om de kloof met de burger te dichten. De Vadder zal deze uitdaging analyseren aan de hand van zowel recente als historische voorbeelden, en vraagt zich af waarom pogingen om deze kloof te overbruggen steeds falen. Is er te veel nadruk op het hervormen van het politieke systeem en te weinig op de manier waarop politici zelf functioneren? Deze en andere cruciale vragen worden onder de loep genomen.

Praktische Informatie

  • Datum en Tijd: Donderdag 30 november 2023, 20 uur
  • Locatie: Scharpoord, Knokke
  • Organisatie: Davidsfonds Knokke, in samenwerking met Kneistse Cultuurkaart/Volksontwikkeling en Cultuursmakers Knokke-Heist
  • Toegangsprijzen: 10 € standaard, 8 € voor leden en studenten, gratis voor abonnees van Kneistse Cultuurkaart/Volksontwikkeling met gezinskaart

Deze avond met Ivan De Vadder in Scharpoord is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de Belgische politiek en de uitdagingen waarvoor onze politieke leiders staan. Het belooft een avond te worden vol inzicht en discussie, essentieel voor het begrijpen van de huidige politieke landschap in België.