zondag, april 21, 2024
HomeDammeIVBO Plant Kerstboomophaling in Damme op 19 Januari

IVBO Plant Kerstboomophaling in Damme op 19 Januari

IVBO, het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge, Damme en Ommeland, kondigt een bijzondere kerstboomophaling aan in Damme op vrijdag 19 januari. Deze ophaling is echter niet standaard en gebeurt uitsluitend op aanvraag. Bewoners van Damme die hun kerstboom op een verantwoorde manier willen laten verwerken, moeten deze ten laatste 14 dagen voor de ophaling aanmelden bij IVBO.

Het belang van tijdige aanmelding benadrukt de georganiseerde en efficiënte aanpak van IVBO in het beheer van afval en recycling. Deze service is een onderdeel van hun inzet voor duurzaamheid en het verminderen van de milieu-impact van afval.

Bij het aanbieden van de kerstbomen zijn er enkele richtlijnen die gevolgd moeten worden om een soepele verwerking te waarborgen:

  • Zonder Decoratie: Kerstbomen moeten compleet vrij zijn van decoraties zoals kerstballen en slingers. Deze materialen zijn niet composteerbaar en kunnen het recyclingproces verstoren.
  • Geen Pot: De pot of standaard waarin de kerstboom heeft gestaan, moet verwijderd worden voordat de boom wordt aangeboden. Net als decoraties zijn deze potten meestal niet geschikt voor compostering.

Deze kerstboomophaling is een uitstekende gelegenheid voor inwoners van Damme om op een milieuvriendelijke manier afscheid te nemen van hun kerstbomen, terwijl ze bijdragen aan het recyclingproces en de vermindering van afval. IVBO moedigt iedereen aan om gebruik te maken van deze service en zo bij te dragen aan een groenere toekomst.

Voor meer informatie over het aanmeldingsproces en de richtlijnen voor kerstboomophaling, kunnen inwoners van Damme terecht op de website van IVBO of contact opnemen met hun klantenservice. Door deze stappen te volgen, helpt u mee aan een schonere en duurzamere gemeenschap.