woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistJaarlijkse Herdenking AZ Zeno: Troost en Verbinding

Jaarlijkse Herdenking AZ Zeno: Troost en Verbinding

Een Moment van Stilstaan en Herinneren

Het jaarlijkse herdenkingsmoment van AZ Zeno is uitgegroeid tot een waardevolle traditie. Dit initiatief biedt een plek waar verdriet en verlies erkend worden, en waar families, vrienden en collega’s samen kunnen rouwen en herinneren. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Asem’, een symbolische verwijzing naar de ademruimte die nodig is om met verlies om te gaan. Het creëren van een veilige ruimte waar emoties vrij kunnen stromen, is essentieel voor het verwerkingsproces.

Kunst als Troostmiddel

De samenwerking met de kunstacademie MAAK Knokke-Heist bracht een extra dimensie aan het herdenkingsmoment. Kunst kan vaak gevoelens uitdrukken die moeilijk in woorden te vatten zijn. Muziek, poëzie en textielkunst dienden als krachtige middelen om troost te bieden en verbondenheid te creëren. Tijdens het evenement werden diverse kunstvormen geïntegreerd om de aanwezigen te raken en hen te helpen hun emoties een plaats te geven. De zachte klanken van live muziek en de diepe, gevoelige woorden van poëzie brachten een gevoel van rust en reflectie.

Ademruimte voor Verdriet

Het thema ‘Asem’ benadrukte het belang van ademruimte in tijden van verdriet. Verdriet heeft tijd en ruimte nodig om te helen, en momenten zoals deze herdenking zijn cruciaal om die ruimte te bieden. De deelnemers kregen de gelegenheid om stil te staan bij hun verlies, om herinneringen te delen en om troost te vinden in de gezamenlijke ervaring. Het was een uitnodiging om even te pauzeren, diep adem te halen en de pijn van verlies toe te laten.

De Kracht van Samenkomst

Samenkomst in tijden van rouw heeft een helende werking. Het delen van ervaringen en emoties kan een gevoel van steun en begrip creëren dat moeilijk alleen te vinden is. Dit herdenkingsmoment was niet alleen een eerbetoon aan de overledenen, maar ook een bevestiging van de gemeenschap en de kracht van samenhorigheid. Door samen te komen en te delen, vinden we kracht in elkaar en in de gezamenlijke herinneringen.