woensdag, mei 29, 2024
HomeHaven / ZeebruggeJan De Nul Group: Een Stijgende Kracht in Onzekere Tijden

Jan De Nul Group: Een Stijgende Kracht in Onzekere Tijden

Dit financiële succes vertaalde zich ook in een aanzienlijke stijging van de EBITDA, die met 39% toenam tot 610 miljoen euro, goed voor 21% van de totale omzet. De winst piekte eveneens met een robuuste 296 miljoen euro. Dit alles wijst op een doordachte uitvoering van projecten en een uitmuntende operationele efficiëntie die de hele onderneming ten goede komt.

Innovatie als motor van groei

In 2023 heeft Jan De Nul niet alleen financieel, maar ook technologisch grote sprongen gemaakt. De lancering van de next-gen offshore installatieschepen Les Alizés en Voltaire en de bestelling van het innovatieve XL-kabelinstallatieschip Fleeming Jenkin illustreren de focus op innovatie. Deze investeringen in geavanceerde technologieën zijn cruciaal om competitief te blijven op de internationale markt en bieden een platform voor duurzame groei.

Uitkijken naar 2024: een beloftevolle toekomst

Met een indrukwekkend orderboek van 8,9 miljard euro voor 2024, wat een stijging van 38% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar, staat Jan De Nul Group sterk in zijn schoenen. Deze projecten, verdeeld over alle bedrijfsdivisies, tonen de breedte en de diversiteit van de ondernemingsactiviteiten. De ‘impossible is not possible’-mentaliteit van het bedrijf en zijn solide financiële structuur zorgen voor een positieve blik op de toekomst.