18.9 C
Knokke-Heist

Jan De Nul Group realiseert mijlpaal in Bangladesh: Haven van Payra opent voor diepgang tot 10,5m

De haven van Payra in Bangladesh viert haar onafhankelijkheidsdag door haar toegangskanaal te openen voor commerciële schepen met een diepgang tot 10,5 meter. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de groeiende economie van het land.

Admiraal Sohail, de voorzitter van de haven van Payra, heeft op 26 maart 2023, de Dag van Onafhankelijkheid van Bangladesh, de opening van het toegangskanaal naar de haven aangekondigd. Dit maakt het mogelijk voor commerciële schepen met een diepgang tot 10,5 meter om het hele jaar door de haven binnen te varen. Jan Moens, projectdirecteur van Jan De Nul Group, was aanwezig bij de opening.

De Jan De Nul Group met heel wat medewerkers in onze regio heeft het uitdagende project uitgevoerd in samenwerking met ingenieursbureau CDR International. Door hun gezamenlijke inspanningen is de haven van Payra nu de derde en diepste diepzeehaven van Bangladesh. “We zijn trots te hebben bijgedragen aan de toekomstige welvaart van Bangladesh,” aldus Moens.

Na het moessonseizoen van 2022 zijn de belangrijkste baggerwerkzaamheden gestart en voor het moessonseizoen van 2023 afgerond. Dit werd mogelijk gemaakt door de inzet van twee cutterzuigers, vijf sleephopperzuigers en een waterinjectiezuiger, die samen meer dan 50 miljoen kubieke meter grond hebben gebaggerd.

Deze prestatie werd mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met CDR International en de oplossingsgerichte aanpak van de havenautoriteiten. Hierdoor zijn de kosten voor de onderhoudsfase van het project aanzienlijk beperkt.

In de komende drie jaar zal Jan De Nul Group de gebaggerde dieptes onderhouden met behulp van drie sleephopperzuigers. Samen met de havenautoriteiten van Payra en CDR International zijn ze ervan overtuigd dat dit de verdere ontwikkeling van het grote potentieel van Bangladesh en haar havens zal ondersteunen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen