18.3 C
Knokke-Heist

Jan De Nul Group: Revolutionaire Baggerwerken in Knokke-Heist

Vanaf 27 februari 2023 zal baggerbedrijf Jan De Nul Group, in opdracht van het Vlaamse Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), 500.000 kubieke meter zand op het strand van de badplaats aanbrengen over een afstand van 2500 meter. Dit is niet zomaar een gewone operatie, want het bedrijf zet in op revolutionaire en milieubewuste technieken!

Het team van Jan De Nul Group gaat aan de slag met de allernieuwste, ecologische technologieën. De sleephopperzuiger Pedro Álvares Cabral vaart tijdens de werken op 100% duurzame drop-in biobrandstof. Dit reduceert niet alleen de CO₂-uitstoot, maar vermindert ook de uitstoot van fijnstof in de lucht. Bovendien beschikken de bulldozers en graafkranen over uitlaatgasfiltersystemen, terwijl het projectmanagementteam over ecologische werfkantoren beschikt met een warmtepomp. Dit resulteert in een CO₂-uitstootreductie van 90% en een reductie van 80% in energieverbruik en NOx-uitstoot.

De zandsuppleties op het strand van Knokke-Heist zijn een onderdeel van het Masterplan Kustveiligheid van het MDK. Suppleties zijn nog steeds de meest effectieve maatregel om ons te beschermen tegen overstromingen vanuit zee, terwijl ze tegelijkertijd een natuurlijke omgeving creëren voor planten en dieren.

In feite is deze operatie een mijlpaal voor Knokke-Heist en voor de toekomst van duurzaamheid en kustveiligheid. Het bedrijf Jan De Nul Group staat aan de vooravond van een revolutie in de baggerbranche en maakt het mogelijk om op een verantwoorde manier onze kustlijn te beschermen en tegelijkertijd het milieu te sparen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen