7.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Je kan er vanaf nu niet naast kijken

Vanaf nu tot 9 oktober vindt de Zoute Grand Prix 2022 plaats. Je kan er in onze gemeente de komende dagen niet naast kijken. Een must voor wie van exclusieve oldtimers houdt, maar in de Prado Zoute komen ook liefhebbers van kunst en van hedendaagse sport-, super- en hypercars aan hun trekken. De drukte vermijden kan ook! Volg de verkeersberichten op Sea Fun, de lokale omroep van Knokke-Heist.

De Zoute Grand Prix is sinds de eerste editie in 2010 uitgegroeid tot een evenement dat met stip op de kalender van autoliefhebbers hoort te staan, naast even prestigieuze buitenlandse organisaties als het Goodwood Festival of Speed, Pebble Beach of Le Mans Classic. Net als de vorige edities is de Zoute Grand Prix Week opnieuw een verzameling van verschillende evenementen, zoals een rally voor exclusieve oldtimers, eentje voor moderne GT’s, een concours d’élégance en een veiling.

Maar er is ook de Prado Zoute, een indrukwekkend paviljoen op het strand van Knokke waar 21 merken de meest exclusieve nieuwe bolides tentoonstellen, waaronder enkele enkele Belgische premières, zoals de vijf miljoen euro kostende (maar uitverkochte) Bugatti Mistral, de 2.000 pk sterke Lotus Evija en de SUV Lotus Eletre, of de Rimac Nevera.

Van conceptcars tot F1’s

Tijdens de Zoute Grand Prix Week komen zowel het verleden en het heden als de toekomst aan bod. Zo zal Audi in de Prado Zoute zijn A6 e-Tron Concept tentoonstellen, een voorbode van een volledig elektrische berline die in 2024 de huidige A6 zal opvolgen. Al even elektrisch zijn de al vermelde Lotussen en de Rimac Nevera.

Maar vooralsnog hebben de modellen met verbrandingsmotor het overwicht, tot zelfs een F1-auto: de A522 van Alpine, dat daarnaast ook een A110 S en GT meebrengt. Aston Martin stelt dan weer de hypercar Valhalla en de 707-versie van zijn super-SUV DBX tentoon. Ook niet te missen: de De Tomaso P72. Maar alles bij elkaar zullen de modellen van maar liefst 21 van de meest exclusieve constructeurs om de aandacht van de bezoeker strijden.

Ten slotte zal er in de Prado Zoute ook kunst te zien zijn, in samenwerking met de Guy Pieters Gallery. De Prado Zoute is geopend van donderdag 6 tot zondag 9 oktober. Meer info en tickets vind je hier.

Foto’s: ©ZouteGrandPrix

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen