maandag, april 15, 2024
HomeCultuurJean-Pierre en Mieke Demarsin brengen de charme van Kreta en Santorini naar...

Jean-Pierre en Mieke Demarsin brengen de charme van Kreta en Santorini naar Knokke-Heist

Een betoverende reis door de Griekse eilanden in het hart van de cultuur

Op een sfeervolle donderdagavond, 25 januari 2024, krijgen liefhebbers van Griekse geschiedenis en natuur de kans om in Cultuurcentrum Scharpoord te Knokke-Heist een unieke ervaring te beleven. Jean-Pierre en Mieke Demarsin, twee gepassioneerde reizigers, nemen hun publiek mee op een virtuele reis naar de betoverende eilanden Kreta en Santorini.

De rijke geschiedenis van Kreta en Santorini

Het eerste deel van de avond staat in het teken van de boeiende historie van deze eilanden. Kreta, bekend als de geboorteplaats van Zeus, herbergt verhalen die verweven zijn met mythen en legendes. Jean-Pierre en Mieke vertellen over de ontvoering van Europa door Zeus en de gevolgen daarvan voor de regio, waaronder het koningschap van hun zoon Minos.

Natuurschoon en lokale tradities

In het tweede gedeelte van de avond verschuift de focus naar de adembenemende natuur en cultuur van de eilanden. De bezoekers ontdekken de rijke natuurlijke landschappen, zoals het Ida- en Diktigebergte en de Samariakloof, en leren over de lokale producten zoals olijfolie, wijn, en citrusvruchten. Jean-Pierre en Mieke benadrukken ook het belang van de lokale ambachten en de manier waarop deze de Griekse cultuur verrijken.

Praktische informatie

  • Datum en Tijd: Donderdag 25 januari 2024, 20.00 uur
  • Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist
  • Organisatie: Cultuursmakers Knokke-Heist in samenwerking met Volksontwikkeling/Kneistse Cultuurkaart en Davidsfonds Knokke
  • Contactpersonen:
  • Standaardtoegang: €10
  • Kortingstarief: €8 voor leden Cultuursmakers, Davidsfonds, en studenten
  • Gratis toegang: Voor abonnees van Kneistse Cultuurkaart / Volksontwikkeling Knokke-Heist op vertoon van hun gezinskaart
    • Gezinskaart verkrijgbaar aan €40 aan de ingang
  • Reserveren: Niet nodig
Dit evenement belooft een fascinerende avond te worden waar de bezoekers zich kunnen onderdompelen in de rijke geschiedenis en natuur van Kreta en Santorini, en waar ze de Griekse cultuur van dichtbij kunnen ervaren. Mis deze kans niet om de magie van de Griekse eilanden te beleven in het hart van Knokke-Heist.