HomePolitiekJens Dhondt gaat in de politiek

Jens Dhondt gaat in de politiek

Jens is een 20-jarige student politieke wetenschappen aan de VUB. Hij woont in onze gemeente met zijn ouders, jongere broer en zus. Hij engageert zich door de week in verschillende studentenverenigingen en hij is actief binnen de politieke simulatie van het Vlaams Jeugdparlement. Samen met een paar vrienden richtte hij onlangs ook Jong N-VA VUB op.  En hij kwam in de media met de campagne #erdoor.  “De jeugd moet veel vrijheden opofferen en de coronamaatregelen wegen zwaar door. Met die campagne #erdoor vragen wij  naar perspectief voor de jeugd in deze langdurige coronacrisis.” geeft Jens ons mee.   In het weekend is hij in Knokke-Heist en zet hij zich in als leider in de FOS.

Vanaf nu engageert hij zich ook graag voor N-VA in Knokke-Heist.  “Ik wil de stem van de jongeren in Knokke-Heist versterken.  Door meer in dialoog te gaan met Knokke-Heistse jongeren en ze op een aangename manier te informeren over politiek, kunnen we hier al een grote stap vooruit nemen.”  geeft Jens enthousiast mee.  Volgens Jens hebben jongeren minder interesse in de politiek terwijl in gemeenten belangrijke beslissingen genomen worden die hun dagelijks leven en hun toekomst mee bepalen.  En dan gaat het niet enkel over een jeugdhuis, jeugdactiviteiten of uitgaansmogelijkheden, maar ook over (verkeers)veiligheid, betaalbaar wonen, tewerkstellingskansen, meer natuur en propere lucht en water. 

Jens wil daarom zoveel mogelijk bereikbaar zijn.  “Via sociale media kan je mij altijd contacteren.  Maar van zodra het virus onder controle is, wil ik tussen de jongeren en de burgers staan” vult Jens aan.  Hij wil praten met de mensen, weten wat leeft, ideeën capteren, maar ook nuance brengen en een constructief debat voeren.  Dat kan volgens hem informeel bij een frisse pint maar ook op meer georganiseerde wijze. 

Het N-VA bestuur in Knokke-Heist verwelkomt Jens.  “Zijn enthousiasme, netwerk en vlotte tong en pen verruimen onze afdeling.  “Wij geven Jens alle kansen om zijn eerste stappen in de lokale politiek te zetten en zullen hem daarin begeleiden.” besluit Cathy Coudyser, Vlaams volksvertegenwoordiger en fractieleider voor N-VA in Knokke-Heist in een persbericht.

8 REACTIES

 1. Jens is proud to be white, hij is ook heel proud to be straight.

  De gay pride daarentegen vindt hij verwerpelijk.

  Het nazisme aanhangen moet ook kunnen, holocaust ontkennen moet legaal zijn dixit Jens

  Hij vindt moslims ook maar vies.

  Black Lives Matter is ook een groter gevaar dan de Ku Klux Klan volgens jens.

  Zwarten plegen proportioneel ook meer geweld dan zwarten volgens Jens.

  Linkse losers moeten volgens hem uit een helicopter gegooid worden.

  Al deze heerlijke parels vind je natuurlijk terug op zijn Twitter profiel.

  Jens is echt een pracht van een vent, hij zal zich daar goed thuisvoelen!

  Grtzz

  • Ben geen lid van N-VA voor alle duidelijkheid Yannick H, maar ben zeker trots om te zijn wie ik ben ,of mogen enkel gekleurde of zwarte mensen dat zijn, Uw manier van aanbrengen daarover ‘verteld’ al heel veel over jezelf…

   Elkeen mag ook volgens mij “aanhangen” wat hij het beste vind, maar moet dan anderen ook die vrijheid gunnen zonder hen te schaden… kennelijk begrijp je dat niet zo goed.

   Moslims zijn volgens mij zeker niet vies maar eerder gevaarlijk, mijn mening daarover kan je gemakkelijk terug vinden in bijna alle huidige conflicten in de wereld…doe eens de moeite je daarover te informeren.

   Zelf heb ik de indruk dat er anders nogal wat mensen die “gay pride” vies vinden, er ook geen voorstander van zijn, heb onlangs nog een ‘kneistiNAAR’ zijn mening daarover gehoord, kreeg daarom geen zitje in VAF, ben het zelfs eens met hem, maar mogen we nog een mening hebben over iets, of moeten we slaafs de ‘linkse’ meningen verplicht aannemen voor waarheid…

   Het staat volgens neutrale statistiek vast dat er door gekleurde/zwarte mensen, zeker in de U.S.A., meer misdaden worden gepleegd dan door blanken, ook al maken de blanken een meerderheid uit van de bevolking…of mag de waarheid niet meer worden gezegd.. mag er enkel ruchtbaarheid/verontwaardiging/opstand en geplunderd worden als de blanke een misdaad begaat ??

   Och Yannick toch, heb geen weet dat “linkse losers” zouden uit een heli zijn geworpen, wel dat homo’s van een hoog gebouw worden gegooid omwille van hun geaardheid, maar is een geliefde bezigheid in moslims middens…

   Nog dit, weet hoegenaamd niet wie of wat U bent, een gekleurde broeder of een blanke, maar toch een zalige Pasen gewenst, hopelijk brengen de klokken uit Rome U paaseieren met alle mogelijke kleuren… 😊😉

   • Jij mag zeker trots zijn op je huidskleur en geaardheid, maar mensen die echt respect verdienen zijn trots op hun verdiensten, niet hun kleur. Ik heb nooit gezegt dat enkel zwarte mensen trots mogen zijn op hun kleur, dus vreemd dat je hierover begint.

    Van mij mag je ook aanhangen wat je wil, maar je moet kritiek kunnen accepteren en met een open geest kijken naar wat je en anderen aanhangen. Ik gun iedereen hier hun vrijheid, zonder hen te schaden. Uw persoonlijke aanval hier (“begrijp je niet goed”) is tevens weer een vreemd gegeven.

    Er zijn miljarden moslims die in vrede leven, maar daar hoor jij natuurlijk niets over. Moslims zijn even gevaarlijk als rechts extremisten of christelijke extremisten dat zijn. Je veralgemeent weer, niet meer dan dat. Ook weer een lage sneer, het begint echt flauw te worden.

    Je mag gerust de Gay Pride vies vinden, maar dan moet je wel kunnen leven met de kritiek en gevolgen van je uitspraak. Net zoals jij iemand er op mag wijzen dat ‘alle blanken zijn dom’ ook een foute uitspraak is en je dan die persoon er op mag wijzen dat dit racistisch is. Ook heeft is het zitje in de VAF door zijn eigen partij terug getrokken (Geeft dus ook maar niets van sterkte aan je drogredenen). Niet alle meningen die met jou mening verschillen zijn ‘Links’ Dit is ook een grote fout die je precies blijft maken. Keer op keer kom je met persoonlijke aanvallen, veralgemeningen of stroman?

    Ik vermoed dat je met neutrale statistiek peer reviewed onderzoek bedoelt. Dit onderzoek constateert juist dat het niet aangetoont kan worden dat zwarten meer misdaden plegen dan blanken, enkel dat zwarten hier meer kans hebben om voor vervolgd te worden. Zoek maar op in alle litteratuur (of “neutrale” statistiek hoe jij het noemt. De waarheid mag gezegd worden, maar opzettelijk cijfers verdraaien en verkeerd interpreteren (correlatie != causaliteit) om valse en polariserende uitspraken te doen is een schandvlek op de wetenschappelijke wereld. En neen, misdaad is misdaad los van huidskleur, weer een stroman, zucht, aan hoeveel zitten we nu al?

    Ten slotte, wat maakt het uit of ik gekleurd ben of niet, ik vind het nogal vreemd da je dit opeens ter sprake brengt? En ook een zalig pasen voor jou.

    • Beste ‘H’..
     -“Vreemd” ?? toch heel duidelijk te ontdekken/lezen in je Engelstalige inleiding..

     -“Vreemd gegeven” ?!? toch een altijd terugkomend verwijt om eerder ‘rechtse’ mensen telkens te vergelijken met die van de jaren dertig – veertig, de ‘nationaal socialisten’… eigenlijk wel een vuile “persoonlijke” aanval op die ‘Jens’.

     -Die van dat “zitje in de VAF” heeft zelf gevraagd iemand anders aan te stellen, heb zelfs een vermoeden dat Jef Elbers heel goed wist wat er stond te gebeuren, heeft zo de ‘linkse kerk’ in hun blootje kunnen zetten, hoe openlijk en verdraagzaam ze zich gedragen, want hun waarheid is de echte… ze liepen er gewoon met open ogen in….
     Heb toch niemand persoonlijk aangevallen..

     -“Flauw of lage sneer” ?? hoeveel mensen zijn vermoord de laatste 20-30-40-50 jaar door niet moslims omwille van hun geloof of geaardheid ??
     Kan je dan ook aangeven hoe het andersom is, mensen vermoord door moslims ?
     Daar je spreekt van “miljarden” moslims, wel een ietsje overdreven, vraag ik enkel maar om het moord aantal gepleegd door moslims van in Europa.

     -Wat het aandeel van moorden van blanken op zwarten, of net omgekeerd is in de USA, heb ik om zeker niet partijdig te zijn de cijfers van verschillende uiteenlopende bronnen vergeleken.. spijt me, maar daar iedereen op ’t net het zelf kan zien/nakijken… is mijn “getoetst oordeel” op de feiten zeker niet overdreven te noemen.

     Wilde of had geen zin nog te reageren, maar misschien kan m’n reactie een aanzet geven om iets ‘dieper te graven’… ’t kan nooit geen kwaad zo beter de werkelijkheid te ontdekken.

 2. Nieuw bloed is altijd goed…
  Wat is er mis met de uitsprak dat proportioneel er veel meer criminele feiten en misdaden gebeuren door “gekleurden” ? Kijk naar de populatie in de gevangenissen ! Het licht van de zon kun je niet ontkennen.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers