zaterdag, februari 24, 2024
HomeKnokke-HeistJonge en Dynamische Directeur Leidt Atheneum MAKZ naar Nieuwe Hoogten

Jonge en Dynamische Directeur Leidt Atheneum MAKZ naar Nieuwe Hoogten

Ann-Sophie Coudeville is niet zomaar een nieuwe directeur; ze is een thuisgekomen talent. Haar verbondenheid met Campus MAKZ in Knokke-Heist is diepgeworteld, beginnend vanaf haar eigen schooltijd tot aan haar recente aanstelling als directeur op 27 november 2023 door de Raad van Bestuur van !mpact. Deze benoeming maakt haar een van de jongste schooldirecteuren van België, een opmerkelijke prestatie op 28-jarige leeftijd.

Haar pad naar deze positie was geen toevallige. Na haar studie aan Howest werd ze leerkracht op MAKZ. Later, na een korte periode als onderwijsondersteuner bij twee andere !mpactscholen, trad ze op als waarnemend directeur voor zowel MAKZ als miniMAKZ. Deze ervaringen versterkten haar verbinding met de school en bereidden haar voor op de leidinggevende rol die ze nu bekleedt.

Ann-Sophie’s visie op onderwijs is duidelijk: ze streeft naar ouderparticipatie, een positieve, motiverende sfeer binnen het schoolteam, en hoge academische normen die rekening houden met individuele onderwijsbehoeften. Ze heeft reeds significante bijdragen geleverd in haar waarnemende rol, met name in het verbeteren van tienerwerking en leerlingenopvolging, altijd in samenwerking met het schoolteam.

Pieter De Winne, Algemeen Directeur van !mpact, bevestigt haar capaciteiten. Hij beschrijft Ann-Sophie als open, loyaal, empathisch, en getalenteerd in haar leidersrol. Haar probleemoplossende vaardigheden, gecombineerd met een mensgerichte aanpak, maken haar een waardevolle toevoeging aan het team.

Ann-Sophie’s commitment aan levenslang leren blijkt uit haar continu bijgeschoolde achtergrond, inclusief een vormingsattest directeur secundair onderwijs en studies in Spaans en Zweeds. Haar benoeming komt op een moment dat de scholengroep !mpact investeert in de uitbouw van GO!-onderwijs in Knokke-Heist, waaronder een ambitieuze nieuwbouw.

Met Ann-Sophie Coudeville aan het roer belooft Atheneum MAKZ een toekomst vol innovatie en uitmuntendheid in het onderwijs, geleid door een van de meest veelbelovende jonge leiders in het veld.