18.2 C
Knokke-Heist

Jonge man krijgt voorwaardelijke celstraf voor partnergeweld tijdens uitstap in Knokke

Een 28-jarige man uit Marche-en-Famenne heeft een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar gekregen voor partnergeweld tijdens een uitstap in Knokke-Heist. Guillaume H. probeerde tijdens de driedaagse trip zijn vriendin te wurgen in hun tipi. De relatie tussen de beklaagde en het slachtoffer begon in een psychiatrisch ziekenhuis in november 2019 en werd gekenmerkt door agressie, vooral wanneer de twintiger gedronken had.

Na een nieuwe ruzie besloot het slachtoffer het goed te maken met een Bongobon-uitje naar Knokke-Heist. Tijdens de eerste nacht pleegde H. vluchtmisdrijf nadat hij enkele wagens had geramd en werd de volgende dag betrapt met 2,92 promille alcohol in zijn bloed. Op 10 september 2021 escaleerde een ruzie tussen de twee in de tipi. De politie werd verwittigd door een getuige die hoorde hoe de vrouw klappen kreeg en hoe H. haar tot twee keer toe vijftien seconden bij de keel nam terwijl hij “Sterf” riep. Het slachtoffer vertoonde blauwe plekken en wurgsporen in haar hals toen de politie arriveerde.

De beklaagde beweerde dat hij zijn vriendin enkel wilde kalmeren en zijn advocaat vroeg om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. Uiteindelijk kreeg H. een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar opgelegd en moet hij 1.000 euro schadevergoeding betalen aan de burgerlijke partij.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen