Home Knokke-Heist Deelgemeente Knokke Jonge stadsgenote op intensieve na aanrijding door Kusttram

Jonge stadsgenote op intensieve na aanrijding door Kusttram

Deze avond is een meisje aangereden door de kusttram in onze deelgemeente Knokke ter hoogte van de Reigaartvlietstraat. Haar mama Kelly De Kempe beschreef zonet haar getuigenis: “De signalisatie werkte niet en de bel ook niet, ze zag geen tram en voorbij de eerste sporen kwam de tram ineens van achter de bocht , reageren kon niet meer . Ze is aangereden en ver meegesleurd met haar fiets door de tram”.

De ambulance en de MUG verzorgden haar goed en waren snel ter plaatse.  

“Momenteel wordt ze na scans en echo’s en verzorging op intensieve overgebracht voor de nacht . Het is een mirakel zegt elke dokter hier dat ze er zo vanaf komt met de verwondingen die ze heeft. Het had nog erger kunnen zijn . Op intensieve wordt ze verder verzorgd en in de gaten gehouden . Ik schrijf dit omdat ik niet iedereen kan beantwoorden in de berichten die ik krijg”.

Zeker niet roekeloos

“Ze is altijd voorzichtig, nooit roekeloos in het verkeer en toch gebeurde dit ongeluk op 50 m van ons huis op de overweg . Mensen verwittig uw kinderen en wees zelf voorzichtig tis rapper gebeurd dan u denkt . Het kan met iedereen gebeuren”. De signalisatie blijkt daar ook vaak defect.

Heel veel steun

Meteen kwamen er honderden steunbetuigingen en wensen van herstel voor het ganse gezin en het meisje in het bijzonder. We duimen dat alles goed komt.

3 REACTIES

  1. Mevrouw De Kempe, ik wens jou en je gezin veel sterkte, en een goed herstel voor je dochter ?

  2. Het is wel een must dat de signalisatie en bellen bij het naderen van een tram perfect werken. Toch is hier weer een (wel oplettend) meisje meegesleurd door een tram die kennelijk uit een bocht kwam. Enkele dagen geleden zag ik een jongeman de sporen kruisen die via oortjes naar zijn MP3 aan het luisteren was terwijl hij ook nog met zijn smartphone “speelde”. Hij was zich van geen kwaad bewust en liep gewoon over de sporen waar het zelfs niet eens mocht. Zulke personen zouden dan moord en brand schreeuwen als ze door een tram gegrepen worden. Gelukkig hebben ze waarschijnlijk een “extra engelbewaarder” want dit is werkelijk met je leven spelen. Ik wens het slachtoffer en haar familie veel sterkte en voor haar persoonlijk van harte beterschap.

  3. Heb een aantal dagen voor het ongeluk een gezin met valiezen zien stappen langs de sporen om dan na het eerste huis in te draaien. Dit om zo “vlugger” thuis te zijn ipv de normale openbare weg of voetpad te gebruiken.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Wat zal er vanaf dinsdag veranderen?

Je leest van alles op sociale media. Vandaar dat we de echte maatregelen nog eens op een rijtje zetten. Het Overlegcomité heeft beslist dat...

De jaarlijkse cijfers achter de Kneistikrant en de media in het algemeen

De Vlaamse Regulator voor de Media, de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, publiceert vandaag het rapport ‘Mediaconcentratie in Vlaanderen 2020’. Het gaat...

GBS Het Anker bekroond met Verkeer op School-medaille

De gemeentelijke basisschool Het Anker uit Knokke-Heist werd onlangs door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning...

Fransman komt (brom) fietsen stelen in Knokke-Heist

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte afgelopen dagen een 25-jarige Fransman op voor verschillende bromfiets- en fietsdiefstallen in Knokke-Heist. Het politieteam kwam de verdachte ​begin...

Recente reactie van onze lezers