19.5 C
Knokke-Heist

Jonge zwemmers maken spetterend debuut tijdens West-Vlaams PACO-zwemfeest

Afgelopen zondag namen zes jonge zwemmers van de Zwem Academie Knokke-Heist deel aan een PACO-zwemfeest in Izegem, waar ze zich met enthousiasme en inzet in de strijd wierpen tegen 120 leeftijdsgenoten van vijf andere West-Vlaamse zwemclubs.

Afgelopen zondag was het een bijzondere dag voor zes jonge zwemmers van de Zwem Academie. Voor de meesten van hen was het hun allereerste keer dat ze deelnamen aan een PACO-zwemfeest. Dit evenement, georganiseerd in Izegem, bood de jonge deelnemers de kans om zich sportief te meten met 120 leeftijdsgenoten van vijf andere West-Vlaamse zwemclubs.

De Zwem Academie neemt sinds dit seizoen opnieuw deel aan de ‘PACO zwemfeestjes’, een reeks recreatieve zwemevenementen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Deze zwemfeestjes worden regionaal georganiseerd en zijn na enkele jaren onderbreking vanwege de coronapandemie weer in volle gang. Het eigen ‘Immo Van de walle PACO zwemfeest’ zal dit jaar ook weer plaatsvinden in het Sportoase Duinenwater bad, zoals gebruikelijk op een zondagochtend in de tweede helft van november.

De Zwem Academie is een recreatieve club die een correcte zwemtechniek en zwemplezier vooropstelt. Voorzitter David De Wandel benadrukt dat de club kinderen in eerste instantie een mooie crawl aanleert en vervolgens de andere zwemslagen perfectioneert. “We willen dit zo goed mogelijk doen, en iedereen krijgt daarbij dezelfde kansen en kwaliteitsvolle begeleiding. Maar wie dat wenst, bieden we graag de kans om eens te proeven van een zwemwedstrijd, ook al ligt onze primaire focus op een leerrijke en ongedwongen sfeer.”

Ondanks dat de kinderen bij de Zwem Academie maximaal twee keer een uurtje per week terechtkunnen, worden de trainers vaak verrast door hun zwemniveau, zoals afgelopen zondag in Izegem. De meeste kinderen behalen na enkele seizoenen een niveau dat levenslang zwemplezier garandeert.

De Zwem Academie vzw is een erkende zwemvereniging die jaarlijks voor haar jeugdwerking, zwemschool én recreatief aanbod wordt beloond met een kwaliteitslabel van de Vlaamse Zwemfederatie. Sinds 2012 leert de Zwem Academie jong en oud technisch correct ‘crawlen’ in het Sportoase Duinenwater zwembad.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen