zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistJonge Zwemmers Schitteren op PACO Zwemfeest samen met de Zwem Academie

Jonge Zwemmers Schitteren op PACO Zwemfeest samen met de Zwem Academie

Op een frisse zondagochtend in maart, verzamelden 15 enthousiaste jonge zwemmers, variërend in leeftijd van 5 tot 11 jaar, zich met hun ouders om deel te nemen aan een bijzonder evenement in Brugge: het PACO Zwemfeest, georganiseerd door zwemclub Thor. Voor velen van hen markeerde dit de eerste stap in wat hopelijk een lange en vreugdevolle zwemcarrière zal worden, aangezien dit event bekend staat om zijn kindvriendelijke en laagdrempelige opzet.

De Zwem Academie, een club die zich richt op het plezier en de techniek van het zwemmen, ziet de PACO zwemfeestjes als een ideale manier om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de zwemsport. Deze evenementen, die deel uitmaken van een recreatief circuit voor kinderen tot 12 jaar, leggen de nadruk niet op competitie maar op deelname en plezier. Na een succesvol thuisfeest in november, blijft de agenda van de Zwem Academie gevuld met meer van deze feestelijke bijeenkomsten, waaronder een aankomend evenement in Izegem eind april.

Onder de bezielende leiding van voorzitter David De Wandel, streeft de Zwem Academie ernaar om jonge zwemmers een solide basis te geven. Van de crawl tot aan complexere technieken zoals de startduik en het tuimelkeerpunt, elk aspect van het zwemmen wordt met zorg onderwezen. De Wandel benadrukt hoe een paar seizoenen van training niet alleen de zwemvaardigheden van een kind enorm kunnen verbeteren, maar ook de deur openen naar andere watergerelateerde activiteiten en sporten.

Het enthousiasme voor de zwemfeestjes groeit gestaag; van één enkele deelnemer jaren geleden tot een groep van vijftien nu, het bewijst dat deze aanpak vruchten afwerpt. De Zwem Academie, erkend door de Vlaamse Zwemfederatie voor haar kwalitatieve jeugdwerking en zwemschool, blijft zich inzetten om zowel jong als oud de kunst van het zwemmen bij te brengen, met lessen die reiken van de basis van de crawl tot aan gespecialiseerde trainingen voor volwassenen.

Voor gezinnen die ernaar uitkijken om hun kinderen bekwaam te maken in het zwemmen of voor diegenen die hun eigen vaardigheden willen verfijnen, biedt de Zwem Academie nieuwe lessenreeksen aan na de paasvakantie. Voor meer informatie over de Zwem Academie, haar programma’s, en hoe je je kunt aanmelden, bezoek je hun website of stuur je een e-mail.