18.9 C
Knokke-Heist

Jongeren in Knokke-Heist spreken zich uit: wat houdt hen écht bezig?

Jong VLD Knokke-Heist gaat de dialoog aan met de plaatselijke jeugd om hun zorgen en wensen te begrijpen. Deze input zal worden gebruikt om het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 vorm te geven.

Knokke-Heist bruist van energie, maar waar liggen de jongeren van deze prachtige kustplaats écht wakker van? Jong VLD Knokke-Heist neemt het initiatief om deze vraag te beantwoorden en zo een beter beeld te krijgen van de behoeften en verlangens van de jongere generatie.

Voorzitter Bram Van Goethem benadrukt het belang van het betrekken van jongeren bij het politieke proces: “Als jongerenorganisatie is het essentieel om te weten waar onze jongeren van wakker liggen. Deze onderwerpen nemen we dan mee naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 om zo ons programma daarop af te stemmen. Zo komen we nieuwe ideeën op het spoor die we dan kunnen uitwerken. Alle ideeën of suggesties nemen we ernstig.”

Om deze cruciale informatie te verzamelen, roept Jong VLD Knokke-Heist lokale jongeren op om hun mening te geven. Ze kunnen dit doen door hun antwoorden tot eind mei te sturen naar jongvld.knokkeheist@gmail.com of via een (privé)bericht te reageren op de sociale media kanalen van Jong VLD Knokke-Heist.

Enkele interessante voorstellen zijn al binnengestroomd, variërend van meer vuilbakken, betere fietspaden en fatsoenlijke stoepen tot één dag gratis containerpark en strengere bestraffing van sluikstorten. Betaalbare woningen zijn ook een belangrijk onderwerp voor de plaatselijke jeugd.

Het huidige bestuur zal zich moeten buigen over deze zorgen en wensen van de jongeren, om ervoor te zorgen dat Knokke-Heist een aantrekkelijke en leefbare plaats blijft voor alle inwoners. Jong VLD Knokke-Heist hoopt met deze actie de stem van de jeugd te laten horen en bij te dragen aan een toekomst waarin hun belangen worden behartigd.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen