18.3 C
Knokke-Heist

Jongeren in Knokke-Heist willen ook gehoord worden!

De politieke toekomst van Knokke-Heist ligt in de handen van de jongeren, maar helaas voelen velen zich niet betrokken bij de lokale politiek. Jong VLD Knokke-Heist benadrukt het belang om jongeren aan te spreken en hun stem te laten horen in de besluitvorming.

In een bijdrage laat de jongerenafdeling van VLD weten dat veel jongeren zich niet bemoeien met politiek omdat ze denken dat hun stem niet telt of omdat ze het gevoel hebben dat ze geen invloed hebben op de besluitvorming. Dit is echter een groot misverstand. Het is immers onze toekomst waarover beslissingen worden genomen.

Om jongeren te betrekken bij de politiek kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan specifieke programma’s voor jongeren of door jongeren te betrekken bij politieke besluitvorming. Daarnaast is het belangrijk dat jongeren zich bewust zijn van hun politieke rechten en plichten. Hierdoor kunnen zij zich beter verdedigen en hun stem laten horen. Ook zou er meer aandacht moeten zijn voor politieke opvoeding op school.

Jong VLD Knokke-Heist is ervan overtuigd dat jongeren een belangrijke rol zullen spelen in de politiek en dat het belangrijk is dat hun stem gehoord wordt. Door jongeren actief te betrekken bij lokale politieke besluitvorming, kunnen we ervoor zorgen dat zij zich gehoord voelen en dat hun toekomst een betere wordt.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen