HomeCultuurJos Pierreux en Bent Van Looy signeren in Standaard Boekhandel

Jos Pierreux en Bent Van Looy signeren in Standaard Boekhandel

Bent Van Looy en Jos Pierreux trappen op zaterdag 26 en zondag 27 juni de zomer van 2021 afbij Standaard Boekhandel in de Lippenslaan 86 in Knokke-Heist. Zaterdag 26 juni signeert Jos Pierreux van 11.30 tot 12.30 uur zijn nieuwste thriller Russische poppetjes met naast de Knokse politie-inspecteur Borré en burgemeester Graaf Leopold Lippens dit keer ook de Dax Boyz in de hoofdrol. Zondag 27 juni is Bent Van Looy te gast. Hij signeert zijn eigenzinnige reisgids Mijn Parijs tussen 11.30 en 12.30 uur. 

Russische poppetjes van Jos Pierreux 

In China steekt een onbekend virus de kop op: Corona. Eerst reageert het Westen lacherig tot Europa eindelijk in de gaten krijgt dat het ernst is. Een pandemie kondigt zich aan, het land stevent af op een lockdown. In die almaar benauwender sfeer is het voor de Knokke-Heistse politie moeilijk werken. Een bejaarde die deerlijk toegetakeld wordt aangetroffen op een bankje, beweert dat hij is gevallen terwijl nogal wat tekenen op mishandeling wijzen. Het blijkt slechts het eerste dubieuze voorval te zijn in een lange rij. Een afrekening, een homejacking en een hoogoplopend dispuut tussen een huurder en een eigenaar… Maar waarom zou een slachtoffer liegen en waarom worden misdrijven niet aangegeven en aanklachten ingetrokken? Toeval? Of is hier meer aan de hand? 

Luk Borré breekt er zich het hoofd over. Tijdens het onderzoek wordt de inspecteur bijgestaan door een ambitieuze nieuweling. Die heeft zo zijn eigen problemen. 

Naar goede gewoonte bezoekt Borré een flink aantal plaatselijke horecazaken. Deze keer komen oa. De Zandbank, Cnock 8300, Carolus, Dino’s e.a. aan de beurt. Ook de Hazegrasstraat en Hoeve Hazegras hebben hun plaats in het verhaal. Couleur locale genoeg. Een hoofdrol is evenwel weggelegd voor de Dax Boyz, een groepje jonge bikers die met opgetrokken knieën op hun rumoerige 49CC’s regelmatig door onze badplaats scheuren. Zonder het te weten, vormden de Boyz en hun minibrommertjes inspiratiebronnen voor deze thriller. Ook Graaf Burgemeester Leopold Lippens, die bij het schrijven van deze politieroman toen nog zeer ‘alive and kicking’ was, speelt ook deze keer traditiegetrouw zijn rolletje. Jos Pierreux heeft het boek trouwens als een in memoriam speciaal aan de voormalige burgervader van Knokke-Heist opgedragen. 

Op de cover prijkt werk van de Knokke-Heistse kunstenaar Luc Claessens.

Mijn Parijs van Bent Van Looy 

Bent Van Looy is een kunstenaar. Geen dubbeltalent, maar een multitalent.  
Niet alleen zingt hij als de besten, hij is ook een uitstekende schilder en, wat niet velen weten, hij heeft een heerlijke pen. Bovenal is hij een levenskunstenaar, die weet wat goed is, die een feilloze smaak heeft voor de goede dingen des levens ook, de juiste wijn, het goede kostuum, het fijne restaurantje, en ga zo nog maar even door. Ruim tweehonderd pagina’s lang gidst hij de lezer op hoogst eigenzinnige wijze door Parijs. Een stad die je dacht te kennen, maar waarover Bent toch altijd weer net iets anders te melden heeft, telkens iets nieuws. Bent woonde tien jaar lang in de stad, en werkt er nog steeds vaak. Hij weet wat nieuw is, en kent de verhalen van wat was of nog steeds is. Ontdek waar je het best kniekousen of pyjama’s koopt, waar je de beste makreeltataki eet, in welk museum je het best griezelen kan. Geniet van de plekken die Patrick Modiano inspireerden, of de cafés waar Lino Ventura dronk. 
 

Dit alles vindt plaats met inachtneming van de geldende coronamaatregelen: mondmasker verplicht, afstand houden, handen ontsmetten, gezinsbubbels … 
Kan je niet aanwezig zijn en wil je toch een gesigneerd exemplaar? Bel 050 60 39 31 
of mail sb.knokkeheist@standaardboekhandel.be 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers