13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

José De Cauwer maakt Knokke-Heist warm voor Masterplan Fiets

Van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 september 2021 is het zover! Dan is Knokke-Heist een van de vier trotse gaststeden van de UCI Road World Championships. De prachtige badplaats mag zich de startplaats van het wereldkampioenschap tijdrijden noemen. Een logische keuze want Knokke-Heist is een zeer fietsvriendelijke gemeente. Met het nieuwe Masterplan Fiets schakelt de gemeente nu een versnelling hoger. Via een ludieke video maakt Knokke-Heist zijn inwoners en bezoekers warm om alles over het nieuwe Masterplan te ontdekken.  

José De Cauwer 

Niemand minder dan José De Cauwer, de beste co-wielercommentator van de lage landen, neemt je in zijn karakteristieke stijl mee doorheen de reportage. Want nu speedelecs en elektrische (bak)fietsen meer en meer het straatbeeld veroveren, is er nood aan een fietsnetwerk op maat van het nieuwe fietslandschap. Hoe Knokke-Heist de komende jaren verder wil uitgroeien tot de meest veilige, duurzame en comfortabele fietsgemeente lees je op https://www.knokke-heist.be/masterplan-fiets. Hier kan je ook de volledige synthesenota nalezen of door de presentatie scrollen. 

Knokke-Heist: perfect op maat van fietsers 

Knokke-Heist leent zich namelijk uitstekend voor fietsgebruik dankzij de geringe afstand tussen de uiterste gemeentegrenzen. Zo bedraagt de afstand tussen de stations van Heist en Knokke slechts 3 km en is Knokke-Heist in diagonale vogelvlucht amper 10 km groot, een perfect fietsbare afstand dus. Bovendien komen twee van de grootste fietssnelwegen van de provincie toe in de badplaats. Hoog tijd dus om je stalen, aluminium of carbon ros boven te halen voor je verplaatsing in onze gemeente. Het WK Tijdrijden is dan ook de ideale gelegenheid om het nieuwe Masterplan in de kijker te plaatsen. 

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!