donderdag, februari 22, 2024
HomeKnokke-HeistJulie Delrue Ontfutselt Lach en Traan met Kraambedpsychose Solo

Julie Delrue Ontfutselt Lach en Traan met Kraambedpsychose Solo

Op de avond van vrijdag zeventien november, twintig drieëntwintig, biedt het culturele centrum Scharpoord het podium aan Julie Delrue voor een unieke soloperformance. De actrice, recent in het nieuws vanwege haar openhartige worsteling met kraambedpsychose, neemt het publiek mee op een emotionele reis langs de pieken en dalen van het moederschap en mentale gezondheid.

Delrue, die bekendheid vergaarde met rollen in “Chantal” en bij Studio Orka, verrast haar publiek met een nieuwe dimensie van haar talent. Met een scherpe blik en een hart vol humor, vertelt ze over de manische episode na de geboorte van haar ‘godenkind’, haar ongekende creatieve uitbarstingen en de daaropvolgende confrontatie met de realiteit in de psychiatrische zorg.

De voorstelling, verlicht door Geert Vanoorlé en met muzikale omlijsting van Benjamin Desmet van SX, biedt meer dan amusement. Het is een reflectie op de complexiteit van het geestelijke gezondheidszorgsysteem en een viering van veerkracht en herstel.

Terwijl Delrue’s verhaal zich twee jaar na de diagnose afspeelt, stelt ze vragen over ‘normaal’ zijn en deelt ze haar visie op genezing en acceptatie. De actrice gebruikt haar podium om een dialoog te openen over stigma en de schoonheid te vinden in het breken en helen van de menselijke geest.

Als afsluiting biedt Delrue een blik op de toekomst, met een boodschap van hoop en empowerment voor iedereen die worstelt met geestelijke gezondheidsproblemen. Haar voorstelling is een must-see die belooft het hart te raken en de geest te verlichten, met een ticketprijs van achttien euro.