HomeZwinregioJulie van der Hooft start met kustweb.be

Julie van der Hooft start met kustweb.be

Vrouwelijke ondernemer Julie van der Hooft groepeert huuraccommodaties aan de Belgische kust en lanceert dé online vakantieverhuurder aan zee.

Ondernemer Julie van der Hooft lanceert Kustweb.be, hét platform dat huurappartementen, studio’s en vakantiewoningen aan de Belgische kust verenigt. De online verhuurder start met een aanbod van meer dan 1.000 panden verspreid over de hele Belgische kust. Of je nu op zoek bent naar een studio voor een weekendje De Panne, Oostende of naar een appartement voor een week in het mondaine Knokke-Zoute, je vindt op Kustweb.be in één muisklik een verblijf op jouw maat.

Na een succesvolle carrière als Marketing & Sales Director in de cosmetica- en voedingssector voelde Julie van der Hooft (42) de drive om haar eigen onderneming op de rails te zetten. Julie groeide als kind op aan de Belgische kust en woont nu in Gent.

Ik verhuisde na mijn kindertijd naar regio Gent, maar de kust bleef me altijd nauw aan het hart liggen. Mijn broer heeft het restaurant van mijn (groot) ouders overgenomen op de zeedijk en zelf kochten we er een paar jaar geleden een appartement. Ik word altijd teruggezogen naar de zee. Zoals bij velen voelt de Belgische kust als vakantie én thuiskomen. En het ondernemersbloed heb ik er blijkbaar ook met de paplepel meegekregen.

– Julie van der Hooft (Founder en CEO Kustweb.be, de vakantieverhuurder aan zee)

Er is veel vraag naar huuraccommodaties aan de kust, zeker nu heel wat mensen een vakantie in eigen land herontdekken en plannen. Afgelopen zomer rijpte bij Julie het idee om een kustplatform op te zetten nadat verschillende vrienden en kennissen tevergeefs zochten naar een goede accommodatie. De weg naar de kust vinden is blijkbaar niet zo evident. Omdat het aanbod versnipperd is over verschillende websites zoals Airbnb, Booking.com en allerhande immo-sites is het niet zo eenvoudig om in 1 oogopslag de geschikte en beste studio’s, appartementen of vakantiewoningen aan zee te vinden. Toen Julie het idee van Kustweb aan haar omgeving voorlegde, bleek iedereen hetzelfde ‘zoekopdracht-probleem’ te ervaren. Dat gaf haar een boost om er voor te gaan!

De noden om dichtbij makkelijk aan zee op vakantie te gaan zijn nog nooit zo groot geweest. Mijn liefde voor de Noordzee en mijn entrepreneurship op deze manier kunnen combineren én zo de vele dichtbij vakantiegangers verder kunnen helpen… de cirkel is rond!

– Julie van der Hooft 
(Founder en CEO Kustweb.be, de vakantieverhuurder aan zee)

Makkelijk vakantieverblijf (ver)huren aan de kust

Kustweb.be wil de zoektocht voortaan veel makkelijker maken. De site groepeert de accommodaties te huur aan de Belgische kust en slaat zo de brug tussen huurders en verhuurders. Wie op zoek is naar een verblijf aan zee in een studio, appartement of woning, selecteert de gewenste locatie, de periode en het aantal gasten, en krijgt in één muisklik meteen een overzicht van de beschikbare panden. Je keuze gemaakt? Dan klik je op de button ‘reserveer hier’ en neem je zo rechtstreeks contact op met de verhuurder.

Verhuurders betalen als lanceringsprijs 99 euro per jaar voor een verhuurplek op de website. Dit is een eenmalige kost per jaar, er wordt nadien geen commissie per boeking gevraagd. Dat is bij andere verhuursites vaak wel het geval. Zo kunnen verhuurders op een kostenefficiënte manier hun accommodatie aanbieden en meteen een breed publiek bereiken via kustweb.be.

Hart voor kusttoerisme en vrouwelijk ondernemerschap

Door corona vonden steeds meer mensen de weg naar de mooiste plekjes in eigen land, waaronder heel vaak de kust. Het verbaast Julie, die steeds een groot hart gehad heeft voor kusttoerisme, niet. Er nu ook zelf aan kunnen bijdragen, is een droom die werkelijkheid wordt.

Bij Kustweb.be passen alle puzzelstukjes in elkaar: mijn drive om zelf te ondernemen, mijn liefde voor de Belgische kust én mijn zin om vrouwelijk ondernemerschap te steunen. Ik zet dit project op met de hulp van een netwerk van andere vrouwelijke ondernemers en freelancers. Samen willen we iedereen de weg helpen vinden naar ‘onze’ kust. Is het nu om er tijdelijk even uit te waaien, er te werken van op afstand of helemaal in vakantiesfeer te komen… het is sowieso een fijne tijd aan zee. Die magie die daar hangt en de talrijke mooie accommodaties… Met kustweb.be maken we de weg er naartoe helemaal bereikbaar in 1 klik! 

– Julie van der Hooft 
(Founder en CEO Kustweb.be, de vakantieverhuurder aan zee)

Gedaan met vakantie-keuzestress, boek een gezellig verblijf aan de Belgische kust via www.kustweb.be en… Laat de fijne tijd aan de zee maar beginnen, een heel jaar rond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers