12.5 C
Knokke-Heist

Kamping Kitsch Club hadden we in Knokke-Heist moeten kunnen houden

De opvallende attributen, de fluoroze kostuums en de valse snorren. Ze mogen weer de kast in tot aan carnaval. Zaterdagavond om middernacht viel het in warme pils doordrenkte doek over Kamping Kitsch Club, het grootste verkleedfestival van de Benelux met haar oorsprong hier in Knokke-Heist de bakermat van het West-Vlaamse carnaval. Met 25.500 gekke feestvierders verkocht het festival probleemloos uit. Hoogtepunten? Waar moeten we beginnen. Kabouter Plop deed de weide op en neer gaan als een opblaasbare tiet.

De Lange Munte in Kortrijk kreeg het bezoek van een meute knottsgekke festivalvierders. Zwembandjes, marcellekes, netkousen, valse snorren, opblaasbare penissen, tijgerprints en tutu’s. Verkleed als nonneke, Suske & Wiske of hete tijgers, ze tekenden allemaal represeent op The Booster XXL Edition van Kamping Kitsch Club. 

Het meest foute feest van het jaar kreeg 25.500 feestvierders verzameld. Daarmee was het uitverkocht, want het terrein was tot de verste uithoek benut. Het festival had er begin deze week al eens vijfhonderd tickets bijgekregen. En eigenlijk had Kamping Kitsch Club heel Kortrijk kunnen vullen. 

Wie niet verkleed was, kwam niet binnen. Het thema dit jaar was kunnen zijn waarin je goeste in et! Of voor de niet West-Vlamingen: gewoon jezelf kunnen zijn. Ook de Nederlanders die helemaal naar het Zuiden van het land waren afgezakt. Stephanie en Christophe zorgen voor een eerste stunt.  Zij wilden namelijk liever in het bijzijn van een paar duizend uitzinnige festivalgangers hun jawoord geven dan met de vrienden van hun ouders. 

“Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn hele leven”, riep iemand op het terrein. Het was toen nog maar middag. Misschien onderscheidt dat Kamping Kitsch Club wel van de rest. Daar waar andere festivals gezapig op gang komen en de tijd geven om eerst nog een kaartje te leggen, schakelde Kamping Kitsch Club meteen naar de vijfde versnelling. 

De elfde editie van het festival verzamelde net geen honderd artiesten, verdeeld over negen (!) podia. Ilsen & Verhust, Sergio, Mark with a K, Yves Deruyter en Average Rob brachten de weide op hetere temperaturen dan de schappelijke 25 graden die de weergoden in petto hadden.Toch was het Kabouter Plop die voor het eerste hoogtepunt van de dag zorgde. Niet één festivalganger stak zijn handen (en bierbeker) niet in de lucht toen de bekendste kabouter van Vlaanderen over het podium dartelde. Plop zelf stamelde nadien dat hij dit optreden nooit zal vergeten. 

Hoe schlager, hoe beter. En nog meer boenkeboenke, nog meer sfeer. Gas Erop!, het festivalanthem geproduceerd door Kamping Kitsch Club Soundsystem Ft. Zanger Rinus & Romana werd gretig meegezongen en gemompeld wegens zo dronken als een toeter. 

Gers Pardoel wist niet helemaal wat te verwachten maar had voor de gelegenheid een fluo oranje t-shirt aangetrokkeen. “Ik hou van jullie”, riep hij na afloop van zijn optreden. En hij dook uit enthousiasme in het publiek.

En wat gedacht van Fatman Scoop, bekend van Be Faithful, de monsterhit uit 2003 met de lyrics You got a hundred dollar bill, get your hands up! You got a fifty dollar bill, get your hands up! Scoop komt uit New York, the city that never sleeps, maar moest toch er toch zelf ook even van bekomen.

Met Omdat Het Kan Soundsystem ft Average Rob ging het dak van de Studio Brussel Arena er pas helemaal af.

Maar het was Jebroer die voor de grootste verrassing zorgde. Heel even zag het er naar uit dat hij het festival niet zou halen omdat zijn vlucht uit Spanje verschillende uren vertraging had. Hij liet zijn bagage voor wat het was en sprong meteen in de taxi zodat hij het festival alsnog kon afsluiten. Dedication zoals we het bij Kamping Kitsch Club graag hebben.

Het festival dat ooit begon als een grap uit de hoofden van Knokke-Heistenaars John Noseda en Drummer is uitgegroeid tot een gerespecteerde afspraak met de marginaliteit. KKC vond ook al in Nederland plaats. Volgend jaar ook in Duitsland. We hadden ze in Knokke-Heist moeten kunnen houden, klinkt het op onze Kneistikrant redactie vandaag! 

2 REACTIES

  1. Vraag is natuurlijk of dergelijk massa spektakel gewenst is in Knokke)-Heist . Wij worden nu al in de hoogdagen overrompeld door ongewenste nederlandse of noord-franse jongeren. Geef ons eerder wandelingen , fietstochten en sport en cultuur waaraan inwoners , tweede verblijvers en deftige dagtoeristen kunnen deelnemen .

    • En het continu overvloedige gebonk van luidsprekers die ons tijdens de nacht uit onze slaap houden terwijl we de volgende dag weer vroeg uit de veren moeten om te gaan werken!!! Echt niet te doen… ook volgens mijn buren!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen