13.2 C
Knokke-Heist

Kampioenenviering van WTC Holiday 

Op zondagavond 22 januari 2023 vond in brasserie Cambridge op het Van Bunnenplein de nieuwjaarsreceptie en kampioenenviering van WTC Holiday plaats. Flandrien Jan De Groote die in weer en wind de meeste kilometers op zijn teller verzamelde, ontving de kampioenentrofee 2022 uit handen van sportschepen Jan Morbee. Alex Sys en Dominique Dewulf bekleedden respectievelijk de tweede en derde plaats op het erepodium. Naast kwalitatieve wieleroutfit van het plaatselijke wielerhuis van vertrouwen Cycles Lampo, ontvingen de drie gelauwerden van het gemeentebestuur ook het lijvige wielerboek “Belgische Regenbogen” van Benno Wauters over alle Belgische wielrenners die ooit een WK-titel in de wacht sleepten.

Postuum eerbetoon van Wim van der Hooft
De nieuwjaarsreceptie werd enigszins overschaduwd door het overlijden van actief wielerlid Wim van der Hooft die vrijdag 20 januari 2023 bezweek aan de gevolgen van een ongelukkige val met zijn fiets een week eerder. Voorzitter Patrick Dewulf en schepen Jan Morbee brachten hulde aan Wim die als 80-jarige werd geroemd voor zijn doorzettingsvermogen en als geen ander de fietswegen in de Zwinregio op zijn duimpje kende. WTC Holiday verliest hiermee een sterk gewaardeerde wielerkameraad maar laat door dit spijtige voorval de moed niet zakken.

Start- en aankomst bij TC Duinbergen
“Als dynamische vereniging waar zowel dames en heren van alle leeftijden van harte welkom zijn, blijven we onze rug rechten en maken we er ook in 2023 opnieuw een gezellig en sportief wielerseizoen van” klinkt het enthousiast bij voorzitter Patrick Dewulf. “Sinds de sluiting van ons stamlokaal in De Snooker zijn we naarstig op zoek gegaan naar een evenwaardig alternatief. We hebben die sinds zondag 22 januari 2023 gevonden bij TCD in de Krommedijk 30 naast het sportcentrum Laguna. Elke zondagmorgen vanaf 9.30 uur is dit de nieuwe start- en aankomstplaats in de winterperiode. Vanaf woensdag 19 april 2023 rijden we opnieuw ook op woensdagavond. Vanaf zondag 30 april starten we om 9 uur i.p.v. 9.30 uur. Op het wielerprogramma staat op het einde van deze zomer ook een driedaagse in de regio van Poperinge gepland. Wie met ons clubje eens een proefrit wil maken, is altijd van harte welkom. Uniek is ook ons exclusief veteranenteam waar kranige gasten van 70 jaar en ouder de pedalen nog altijd lustig laten ronddraaien. Meesterknecht Daniël Goethals trekt als 88-jarige ancien graag voor alle wielersenioren de kop!” knipoogt Patrick Dewulf.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen