HomeKnokke-HeistKarl Daeseleire: "Burgemeester doe hier aub iets aan"

Karl Daeseleire: “Burgemeester doe hier aub iets aan”

Wat heel wat inwoners en tweede verblijvers vreesden lijkt nu toch weer te gaan gebeuren. De zon lokt ook weer heel wat Noord-Fransen naar Knokke-Heist. Waar nogal wat mensen zich aan ergeren is de manier waarop. Gasten uit Frankrijk die misschien al maanden zoals wij onder druk gestaan hebben door de corona- en lockdown maatregelen. Gedragen zich niet naar de normale normen en waarden. Wat men toch zou mogen verwachten van een toerist in onze badplaats.

“Doe aub iets tegen de invasie van Franse noord Afrikanen die heel onze stad verpesten. Hun wagens overal parkeren waar niet mag, met dubbele frigo boxen aankomen zonder maar 1 euro te spenderen. Heel de tijd iedereen lastig vallen en dan filmen om indruk te maken. Er werd weer gevochten aan de strand bar “siësta dit weekend. Pak dit crapuul aan. Sleep hun auto weg als ze op voetpaden, basketbalvelden of pleintjes staan. Heel Knokke wordt gek van deze situatie”, schrijft Karl Daeseleire in een open “bericht” aan burgemeester Piet De Groote op sociale media.

Frank Vanleenhove: “Gisteren woensdag 16/6 was het idd heel opvallend. We hebben autos zien optrekken aan 100km/u langs de zeedijk, blote bovenlichamen a gogo, luidruchtige groepen met eigen muziek mee, heel veel van die plooizeteltjes en grote frigoboxen…. Omkleden naast de auto op het ritme van luide muziek, en roepen naar dames die passeren….hoe pak je dit aan? Groot probleem. Zeker geen publiek dat komt om alle nieuwe kunstwerken te bewonderen, ik vrees dat die eerder zullen wegblijven…we kunnen alleen hopen dat de cameras hun werk doen en de politie voldoende manschappen kan inzetten?”

Velen hadden gehoopt dat deze trend zich deze zomer niet zou doorzetten. Maar nu al blijken we af te stevenen naar vergelijkbare situaties. Misschien moet er een samenwerking worden gezocht met de Noord Franse Politiediensten?

7 REACTIES

  1. Heb zo de indruk dat men het in de broek doet en heeeeeeeeeel voorzichtig is om geen toestanden zoals in BLKberge te creëren, het is natuurlijk makkelijker om vaste bewoners te beboeten die uit armoede van parkeerplaats door werken in de Lippenslaan parkeren op laden en lossen om vlug een broodje te halen , steun de plaatselijke middenstand.( En ik weet dat ik in fout was en zal het nooit meer doen )

  2. Het heeft geen zin om er de politie op af te sturen. Politie is als een rode lap op een stier . Alleen ze anoniem volgen en zien of ze met een auto gekomen zijn om die dan ofwel weg te slepen als ze verkeerd geparkeerd staan ofwel te verbaliseren omdat ze bij voorbeeld met ontbloot bovenlijf rondlopen . Ook als ze in groep met de trein komen is het niet moeilijk om ze ongemerkt te volgen . Opgepast er zijn ook deftige noord-fransen die onze badstad aandoen. Ze komen ook niet allemaal met een frigobox en luide radio .

  3. Gisteren woensdag 16/6 was het idd heel opvallend. We hebben autos zien optrekken aan 100km/u langs de zeedijk, blote bovenlichamen a gogo, luidruchtige groepen met eigen muziek mee, heel veel van die plooizeteltjes en grote frigoboxen…. Omkleden naast de auto op het ritme van luide muziek, en roepen naar dames die passeren….hoe pak je dit aan? Groot probleem. Zeker geen publiek dat komt om alle nieuwe kunstwerken te bewonderen, ik vrees dat die eerder zullen wegblijven…we kunnen alleen hopen dat de cameras hun werk doen en de politie voldoende manschappen kan inzetten?

  4. spijtig maar dit mag en kan;het enige dat de stad en politie kan doen zijn gasboetes geven voor niet voorkomend gedrag…helaas maar dit gebeurt alle steden die populair zijn…waarom denkt u dat veel tweede verblijvers hier willen zijn omdat het chic doet van hier zijn tweede verblijf te hebben ;bon de noord fransen is idem…dus we kunnen ze alleen pakken op ongepast gedrag sorry en ja een tweede mogelijkheid om minder populair te zijn is minder bouwapp toe te laten en zeker minder hoog zoals in duinenwater en place matuvu en heist…men schept hier gewoon door geldzucht de populaire plaats ..in Damme ziet je dat niet

  5. toch opvallend dat die hier allemaal tegelijk toekomen ? zouden zij dat afspreken via de social media ?

  6. inwoners van Knokke-Heist zijn voor de politie makkelijke prooien, zo weten we allemaal. eigenaren van dure wagens durven ze ook niet aan te pakken. is het geen om het geweer van schouder te wisselen of laten we knokke-heist naar de kl*ten gaan. voor piet de groote is dit een opportuniteit wil hij burgemeester blijven.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers