5.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Katrien Ryserhove brengt ‘Heksen, truken en tover

Op vrijdag 9 december 2022 om 20 u. is Katrien Ryserhove te gast bij Volksontwikkeling Knokke-Heist in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist. 

(Bij)geloof heeft altijd bestaan, overal, in alle tijden en in alle culturen en … tot en met vandaag. 

Bijgelovige praktijken zijn vaak ontstaan uit Keltische en Germaanse gebruiken, aangevuld met volksdevotie en worden (soms onbewust) nog toegepast, vertelt Katrien Ryserhove. In de late middeleeuwen, toen men voor alles en nog wat zondebokken zocht, zijn veel onschuldige mensen als heks op de brandstapel beland. Over deze gruwelijke praktijken geeft zij voorbeelden en daarnaast krijgt u een relaas over bepaalde bizarre en onverklaarbare gebeurtenissen, die zij persoonlijk meemaakte en waarvoor zij geen sluitende verklaring heeft.  Op een soms grappige of adembenemende manier probeert schrijfster Katrien Ryserhove met haar verhalen de mensen te boeien… En, wie nog niet bijgelovig is, zal het vanaf die dag zeker worden!

Als toetje van deze voordracht leest zij de handen van wie dit wil en bepaalt zij uw toekomst aan de hand van de tarotkaarten!

Losse kaartjes: 9 EURO – 7 EURO voor leden Davidsfonds, Cultuursmakers, studenten, Uit-pas.

De avond is volledig gratis voor houders van het abonnement Volksontwikkeling Knokke-Heist 2022-2023 (35 euro voor alle avonden).

Op deze avond kan men nog steeds de unieke abonnementskaart aankopen.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen