Home Knokke-Heist Katrien Seurynck gaat eed als gemeenteraadslid afleggen

Katrien Seurynck gaat eed als gemeenteraadslid afleggen

0
704
  •  

Op donderdag 25 januari 2024 staat er een belangrijk moment gepland in het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein in Knokke-Heist. Tijdens de maandelijkse zitting van de gemeente- en OCMW-raad, die om 19.30 uur begint, wordt een nieuwe fase ingeluid voor de lokale politiek. Dit volgt na het onverwachte ontslag van schepen Anthony Wittesaele.

Achtergrond van de Wijziging

De politieke verandering in Heulebrug wordt ingegeven door het ontslag van schepen Anthony Wittesaele. Hij heeft zijn mandaten als schepen en gemeenteraadslid moeten neerleggen vanwege gezondheidsredenen. Deze stap heeft een opening gecreëerd voor een nieuw gemeenteraadslid.

Katrien Seurynck Treedt naar Voren

Katrien Seurynck wordt aangesteld als het nieuwe gemeenteraadslid. Na de officiële geldigverklaring van haar geloofsbrief, zal zij in de raadzitting de eed afleggen. Deze belangrijke ceremonie, waarbij Seurynck belooft haar verplichtingen trouw na te komen, wordt voorgezeten door Katleen Van Steen.

Openbaarheid van de Zitting

De gemeenteraadszitting, waarin deze belangrijke wisseling plaatsvindt, is openbaar toegankelijk. Burgers die geïnteresseerd zijn in de lokale politieke ontwikkelingen kunnen de zitting bijwonen. De agendapunten voor deze zitting zijn beschikbaar voor het publiek en kunnen via een online link worden ingezien.

Direct na de gemeenteraadszitting volgt de OCMW-raad. Ook voor deze raad is de agenda met openbare punten online beschikbaar gesteld. Deze transparantie biedt inwoners de kans om betrokken te blijven bij de besluitvorming in hun gemeente.

Belang van de Gemeente- en OCMW-raad

De gemeente- en OCMW-raad spelen een cruciale rol in het lokale bestuur. Ze zijn verantwoordelijk voor het nemen van beslissingen die direct invloed hebben op de gemeenschap. Deze maandelijkse bijeenkomsten zijn een kernonderdeel van de democratische structuur binnen de gemeente.

De overige publieke agendapunten zijn te bekijken via deze link. Meteen na de gemeenteraadszitting, volgt de OCMW-raad. De agenda met de openbare punten kun je hier nalezen.

Toekomstige Verwachtingen

Met de aanstelling van Katrien Seurynck als nieuw gemeenteraadslid, zijn de verwachtingen hooggespannen. Haar rol in de gemeente- en OCMW-raad zal cruciaal zijn voor het vormgeven van toekomstig beleid en initiatieven in Knokke-Heist.

De politieke verschuiving in Knokke-Heist, ingegeven door het ontslag van schepen Anthony Wittesaele, markeert een nieuwe fase in het lokale bestuur. De aanstelling van Katrien Seurynck als nieuw gemeenteraadslid is een belangrijke stap voor de gemeenschap. De openbare zittingen van de gemeente- en OCMW-raad bieden inwoners de kans om betrokken te blijven bij de lokale politiek en besluitvorming.

NO COMMENTS