vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistKeizerlijk Spektakel en Muzikale Magie: Bekijk het Carnavalvalkrantje 2024 digitaal exclusief...

Keizerlijk Spektakel en Muzikale Magie: Bekijk het Carnavalvalkrantje 2024 digitaal exclusief in onze krant!

In Heist-aan-Zee tikt de klok enthousiast richting de unieke carnavalsviering, een evenement dat traditie en vernieuwing smaakvol combineert. Binnen vier weken start de vierdaagse carnavalsfestiviteit, een evenement dat nu al de tongen losmaakt. Wij bieden onze lezers een exclusieve digitale blik op de Carnavalkrant 2024 (onder dit artikel) , die binnenkort in elke brievenbus in de deelgemeente te vinden is, maar nu al in digitale vorm te lezen is voor inwoners en vakantiegangers.

Een van de hoogtepunten van dit jaar is het traditionele Prinsenbal op zaterdag 13 januari 2024, dat plaatsvindt in zaal Ravelingen. Tijdens dit bruisende evenement wordt niet alleen de nieuwe Prins(es) Carnaval gekozen, maar ook de volgorde van de zondagsstoet vastgesteld. Met Prinses Mirjam I als enige kandidaat, staat Heist aan de vooravond van een historisch moment: voor het eerst in de geschiedenis zal een keizerin de carnavalsfestiviteiten leiden. Prinses Mirjam I plant een onvergetelijke muzikale act met haar gevolg, belovend om van dit jaar een onvergetelijke editie te maken.

De muzikale omlijsting van het keizerlijke bal wordt verzorgd door DJ Cee Fisee en het Nederlandse feestduo Double DJ’s, bestaande uit Jeroen Stabel en Robbie van Rijt. Dit duo, bekend in het feestcircuit, zal de avond vullen met hits zoals hun bekendste nummer “Boven op de Berg”, naast andere favorieten. Hun aanstekelijke energie belooft een avond vol dans en plezier.

Een uniek element van de avond is de mogelijkheid om je klakker, een traditioneel percussie-instrument, te personaliseren. Tussen 20.30 en 23 uur kunnen bezoekers hun klakker gratis laten graveren met een naam of bijnaam, waardoor het instrument een persoonlijke en artistieke uitstraling krijgt, vergelijkbaar met een Spaanse castagnette.

Dit jaarlijkse carnavalsfeest in Heist-aan-Zee is meer dan een lokaal feest; het is een toonbeeld van gemeenschapszin en vreugde. Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan dit feest van kleur, muziek en plezier. Deel uw ervaringen en foto’s op sociale media en laat ons samen deze unieke traditie vieren!