dinsdag, april 16, 2024
HomeCultuurKerstsamenzang “U zijt wellecome” in Duinbergen ondersteunt Ontwikkelingsproject

Kerstsamenzang “U zijt wellecome” in Duinbergen ondersteunt Ontwikkelingsproject

Op 26 december om 16.00 uur vindt de kerstsamenzang “U zijt wellecome” plaats in de kerk H. Familie aan de Elizabetlaan 300 in Duinbergen. Dit evenement biedt een warme gelegenheid om samen oude en nieuwe kerstliedjes te zingen, ondersteund door het koor Scola Gregoriana Dominicana onder leiding van Ad van de Wege.

Unieke Muzikale Beleving met Educatieve Touch

Bezoekers krijgen niet alleen de kans om mee te zingen maar ook om meer te leren over de achtergrond van de kerstliedjes. Voor dit doel is er een liedjesboek beschikbaar. Na het zingen wordt er een moment van gezelligheid aangeboden, waarbij men kan nagenieten met een gratis glaasje, aangeboden door Davidsfonds Westkapelle.

Gratis Toegang met een Goed Doel

De toegang tot de kerstsamenzang is gratis. Echter, vrijwillige bijdragen zijn zeer welkom, aangezien deze ten goede komen aan het ontwikkelingsproject in Kayana, Suriname. Dit project, geleid door Johan Cabooter en wijlen Rudy Vanhalewijn, richt zich op het verbeteren van de levensomstandigheden in Kajana. Dit dorp, gelegen in het Amazonewoud aan de Surinamerivier, wordt momenteel voorzien van drinkwater en een elektriciteitsproductie met zonnepanelen.

Een Kerstfeest met Dubbele Impact

De kerstsamenzang in Duinbergen belooft niet alleen een sfeervolle muzikale ervaring te zijn, maar draagt ook bij aan een nobel doel. Het evenement combineert cultuur en solidariteit, waarbij de gemeenschap samenkomt om niet alleen de kerstvreugde te delen, maar ook om een positieve bijdrage te leveren aan een gemeenschap ver weg.