zondag, april 21, 2024
HomeSluisKeuze van Sluis: Voorkeur voor Hoger Eigen Risico in Zorgverzekering

Keuze van Sluis: Voorkeur voor Hoger Eigen Risico in Zorgverzekering

In het Nederlandse Zeeland, waar de zilte zeelucht vermengd is met een sterke gemeenschapszin, kiest een opvallend hoog aantal inwoners voor een hoger eigen risico in hun zorgverzekering. Deze trend, onthuld door een recente analyse van Independer, toont een uniek financieel inzicht onder de Zeeuwen.

Uit het onderzoek blijkt dat 21,3% van de inwoners van Zeeland, waaronder die van Sluis, kiest voor het maximale eigen risico van €885. Dit percentage is net iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 21,1%. Deze keuze biedt hen een korting op hun maandelijkse premie, een strategie die vooral in Limburg populairder blijkt te zijn met 22,7%. In tegenstelling, in Drenthe en Flevoland ligt dit percentage het laagst, beide met slechts 14,7%.

Bijzonder aan Sluis is de loyaliteit van haar inwoners aan hun zorgverzekeraar. Slechts 3,7% van de Sluisenaren veranderde vorig jaar van zorgverzekering, wat opmerkelijk laag is vergeleken met het landelijk gemiddelde van 8,5% en de 6,5% in steden als Middelburg, Tholen en Goes.

Deze cijfers geven niet alleen inzicht in de financiële keuzes van de Zeeuwen, maar ook in hun unieke relatie met zorgverzekeraars. In een tijd waarin verandering de enige constante lijkt, biedt de trouw van Sluis aan haar zorgverzekeraar een interessante tegenstelling. Het roept de vraag op: wat drijft deze keuzes en wat kunnen andere gemeenschappen hiervan leren? Deel uw gedachten en ervaringen op sociale media en laat de discussie beginnen.