18 C
Knokke-Heist

KH komt tot leven met kleurrijk stripfestival: De Ravelingen wordt stripparadijs op 7 mei 2023

Op 7 mei 2023 zal de gemeente Knokke-Heist bruisen van creativiteit en avontuur, wanneer De Ravelingen wordt omgetoverd tot een waar stripparadijs. Dit evenement biedt een unieke kans voor zowel jong als oud om zich onder te dompelen in de wondere wereld van strips, met diverse activiteiten en workshops, aangeboden door bekende stripuitgeverijen en lokale talenten.

De Ravelingen zal op deze bijzondere dag gevuld zijn met sfeervolle kraampjes van talrijke stripuitgeverijen, die hun nieuwste en populairste titels zullen presenteren. Ook de lokale bibliotheek grijpt deze gelegenheid aan om haar indrukwekkende stripcollectie te promoten en een reeks leuke activiteiten voor het hele gezin te organiseren.

Het stripfestival belooft een dag vol vermaak en plezier voor het hele gezin. Bezoekers kunnen zichzelf vereeuwigen als hun favoriete stripfiguur bij de photobooth en deelnemen aan de spannende Smurfenzoektocht met hun kinderen. Voor degenen met tekenambities zijn er unieke workshops om de kneepjes van het vak te leren van bekende striptekenaars Conz en Wout Van Ghysegem.

De dag zal worden opgedeeld in twee delen, met een ochtend- en een middagsessie. Tussen 10:00 en 12:30 uur zal striptekenaar Conz zijn expertise delen, terwijl Wout Van Ghysegem het stokje overneemt van 13:30 tot 16:30 uur. Beide sessies bieden bezoekers de kans om in de voetsporen te treden van deze getalenteerde artiesten en zelf een stripfiguur te creëren.

Naast de activiteiten en workshops, kunnen bezoekers ook genieten van de gezellige sfeer en lokale lekkernijen die Heist te bieden heeft. Dit evenement is een mooie gelegenheid om de gemeenschap samen te brengen en tegelijkertijd de passie voor strips en creativiteit te vieren.

Dit stripfestival is een jaarlijks terugkerend evenement in Heist en wordt met trots ondersteund door de gemeente. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en meer informatie over het evenement, kunt u de officiële website van het stripfestival bezoeken.

Mis deze unieke kans niet om de magie van strips te ervaren en zorg ervoor dat u deze onvergetelijke dag vol stripavontuur en creativiteit in uw agenda markeert. Wat voor verrassingen zullen er nog meer opduiken tijdens dit spectaculaire evenement? Alleen de tijd zal het leren.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen