16.9 C
Knokke-Heist

KH-studio-schandaal: Brusselaar riskeert celstraf voor schriftvervalsing

Een 28-jarige man uit Brussel staat terecht in de rechtbank van Brugge voor het vervalsen van loonfiches. C.H., zoals hij wordt genoemd, zou valse documenten hebben gebruikt om een studio in onze gemeente te huren. Dit kwam aan het licht toen een zaakvoerder van een grafisch ontwerpbureau op 29 oktober 2021 naar de politie stapte. Een immokantoor had hem gebeld over een vermeende werknemer die een studio wilde huren in Knokke-Heist, hoewel C.H. drie loonfiches voorlegde van zijn firma, kende de zaakvoerder hem helemaal niet.

Volgens het Openbaar Ministerie was dit niet de eerste keer dat C.H. betrapt werd op fraude. In 2015 kreeg hij al eens 250 uur werkstraf voor oplichtingen en schriftvervalsing. De procureur vorderde in die omstandigheden 9 maanden cel voor C.H.

De advocaat van C.H. legde uit dat zijn cliënt vakantiewoningen verhuurde via Airbnb en daarom vaak in Knokke-Heist moest zijn voor zijn werk. Door het ontbreken van een vast contract werd hij naar eigen zeggen echter steevast geweigerd als huurder, dit zou zijn motief zijn geweest om valse loonfiches aan te wenden. Hij vroeg de rechter om een werkstraf voor zijn cliënt.

Het vonnis zal worden uitgesproken op 7 februari. Dit schandaal werpt een schaduw op de Kneistse huizenmarkt en roept vragen op over de verificatie van huurders en documenten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen